Agent efter Schmeichels klasse-VM: Han bliver ikke billig

- Det ville ikke undre mig, hvis han blev kåret til VM's bedste keeper, siger John Sivebæk.

Kasper Schmeichel spillede en fantastisk kamp mod Kroatien, hvor han blandt andet tog tre straffespark - her redder han Milan Badeljs straffespark. (Foto: MAX ROSSI © Scanpix)

Hele Danmark hænger med hovedet i dag. Eller i hvert fald dem, der interesserer sig bare det mindste for fodbold.

Ottendedelsfinalen blev sidste stop for landsholdet i Rusland efter en mildest talt nervepirrende kamp, der endte i straffesparkskonkurrence.

Da den kroatiske superstjerne Ivan Rakitic scorede på det afgørende straffespark, stod de danske spillere, som om de var forstenede med skuffelsen malet i hovedet.

Én af de danske spillere, der må være ekstra ærgerlig i dag, er målmand Kasper Schmeichel.

Ikke nok med at han reddede et straffe fra den kroatiske anfører, Luka Modric, i de sidste minutter af overtiden, så reddede han også to i straffesparkskonkurrencen.

- Det er så ærgerligt, at hans redninger ikke var nok til at gå videre. Kroaterne var i min verden ikke specielt gode, og vi havde fortjent at gå videre, siger den tidligere landsholdsspiller og nuværende spilleragent John Sivebæk, der faktisk startede sin egen karriere som målmand, men senere rykkede ud på wingbacken.

VM's bedste keeper

Og det var ikke kun i kampen mod Kroatien, at Schmeichel viste sin klasse. Igennem gruppespillet har han leveret den ene store redning efter den anden og holdt Danmark inde i kampene.

- Det er meget flot, og det ville ikke undre mig, hvis han bliver kåret til VM's bedste målmand, vurderer John Sivebæk.

Kasper Schmeichel spiller til dagligt i den engelske klub Leicester, der meget overraskende vandt mesterskabet forrige år, men som ikke ellers kan betegnes som en topklub i England.

Hvis Schmeichel vil videre, har han timet sine præstationer til VM perfekt, fortæller John Sivebæk.

- Hele verden har fokus på, hvem der præsterer til VM, og det er også tilfældet i hans situation. Han har det godt i Leicester, men jeg ved, at han har ambitioner om at komme til en større klub.

- Han har været en interessant målmand for større klubber i et stykke tid, men det her VM kan få dem til at tage skridtet og komme med et bud på ham til Leicester, siger John Sivebæk.

Og hvad koster et styk dansk klassekeeper så? Det er umuligt at sige, mener John Sivebæk.

- Leicester vurderer ham utrolig højt, så det er rigtig mange millioner, vi taler om. Han bliver i hvert fald ikke billig.

Facebook
Twitter