Anton rejser 7.000 kilometer for at arbejde gratis i fem uger

Se Den Røde Plads og hold afstand til russiske kvinder, lyder rådene fra en af de 17.000 frivillige, der hjælper til under VM.

For nogle vil fem uger uden løn nok lyde som et temmeligt dårligt sommerjob.

Men for russiske Anton Kalinin er det en helt unik mulighed, som formentlig kun svinger forbi en gang i tilværelsen:

Chancen for at rejse til Moskva og være en del af årets VM i fodbold i Rusland.

Det er efterhånden et par dage siden, Anton Kalinin tog den 7.000 kilometer lange tur fra Khabarovsk, hvor han bor til daglig.

Anton er sammen med 17.000 andre frivillige samlet i årets 11 VM-byer. (Foto: Jan Vinholdt Pedersen)

På grænsen til Kina, så langt mod øst, at den 32-årige bageri-ejer med lidt rigeligt god vilje nærmest kan skimte Japan i det fjerne - derfor taler han udover modersmålet naturligvis også japansk.

2018 er de frivilliges år

Han er blandt de 17.000 frivillige, der er kommet til fra hele Rusland, for i de kommende uger blandt andet at assistere alverdens tilrejsende - også danske fans - når de ankommer til de 11 VM-byer.

De mange tusinders indsats er da også blevet rost og fremhævet af landets præsident, Vladimir Putin, der har erklæret 2018 som "De frivilliges år".

- Arbejdet er først og fremmest en uselvisk gerning i den noble og gode sags tjeneste. Og heri består essensen af vores frivillige-bevægelse, lød det fra præsidenten, da kampagnen for at hverve de mange tusinder blev indledt tilbage i 2016.

Nok er det ulønnet, men selv er Anton Kalinin da også ret stolt af sit midlertidige sommerjob - med god grund vil nogle mene.

Kun ti procent af de 176.000 ansøgere er kommet gennem nåleøjet og udvalgt til at vise landet frem under den flere uger lange fodboldturnering, hvor fire millioner ifølge Fifa forventes at deltage i Rusland, mens op mod tre milliarder forventes at se med på verdensplan.

- Der var en udvælgelse, og jeg blev meget glad over at blive udtaget til at tage del i det, siger Anton Kalinin.

Nusser om vip-gæster

Den konkrete opgave, der udover flybilletten også har sikret ham ophold og forplejning i millionbyen i de næste fem uger, er at sikre en god oplevelse for de såkaldte vip-gæster hos de store sponsorer Budweiser og Coca-Cola.

Med under et døgn tilbage før den længe ventede åbningskamp mellem værtsnationen og Saudi-Arabien har Anton Kalinin allerede lagt en del af sine frivillige timer på Luzhniki Stadion, hvor han første gang blev vist rundt i mandag.

Anton er rejst 7.000 kilometer for at arbejde under VM i fodbold. (Foto: Jan Vinholdt Pedersen)

I rigelig tid til at lære det hele at kende inden det for alvor går løs og oven i købet have overskud til at give de danske tilrejsende et par gode tips til hovedstaden.

- Se Den Røde Plads, kom på stadion, se en kamp. Og lad være med at forelske dig i en russisk kvinde.

Hvorfor?

- De er smukke og farlige, og man risikerer at blive hængende, siger han og smiler.

Facebook
Twitter