Australierne tror på sejr: 'Vi kan altså godt spille andet end rugby'

Efter at have set Danmarks kamp mod Peru, er de australske fans ikke længere i tvivl om, at en sejr over Danmark er realistisk.

(Foto: Alexander Jonassen © dr)

De australske fodboldfans er ikke i tvivl.

Når det danske landshold senere i dag skal møde Australien i holdets anden VM-kamp, er det 'The Socceroos', som det australske hold bliver kaldt, der kommer til at løbe af med sejren.

- Det kan godt være, at danskerne har et bedre hold på papiret. Men jeg tror altså stadig, at vi kommer til at vinde, siger australieren Phill Brennan.

Sammen med tre af sine kammerater har han aftenen inden det store opgør slået sig ned foran en sportsbar i Sydney. For selvom det australske hold ikke er besat med internationale fodboldtalenter, er australierne stadig optimistiske.

- Danskerne skal passe på med at undervurdere os, for jeg tror, det bliver en tæt og meget fysisk kamp - vi er jo et rugby-land. Jeg er overbevist om, at vores chancer er gode, siger Phill Brennan.

Efter det danske landshold i lørdags vandt 1-0 over Peru, og The Socceroos tabte 2-1 til Frankrig er australierne da også nødt til at tro på, at en sejr over Danmark er en mulighed. Ellers er de så godt som ude af turneringen.

På en sportsbar i Sydney er de klar til kampen mellem Danmark og Australien (Foto: Alexander Jonassen © dr)

- Men det er jo netop det, der er det smukke ved fodbold. Alt kan ske, siger Phill Brennan.

VM-drømmen lever stadig

Inde i baren sidder Nick Smith og fedter med sin dovne pint. Han forsøger at følge med i aftenens VM-opgør mellem Portugal og Marokko.

Men han bliver distraheret af de begejstrede kommentatorer fra rugbykampen på skærmen ved siden af, mens fodboldkampen er på mute.

- Generelt er fodbold ikke så populært hernede, siger han undskyldende.

Nick Smith havde ikke særligt høje forventninger til The Socceroos, før VM gik i gang, men efter Australiens præstation mod Frankrig i lørdags har han ændret mening.

Ligesom mange andre blev han positivt overrasket, da han så, hvordan det australske forsvar formåede at holde skansen mod et af verdens absolutte tophold.

- Før vi spillede mod Frankrig, troede jeg ikke, at vi havde en chance. Og selv om vi tabte, synes jeg, vi beviste, at vi altså godt kan finde ud af at spille andre sportsgrene end rugby, siger han.

- Og med Danmarks knebne sejr over Peru, synes jeg ikke længere, at det er så urealistisk at tro på, at vi stadig kan nå at gå videre.

Frygten for den røde mur af danskere

VM-drømmen lever også stadig i de australske medier.

- The Socceroos kan slå danskerne. Vi har alle odds imod os, men vores træner er dygtig, og nu har spillerne fået fornyet selvtillid. Vi skal bare kunne holde den intensitet, vi viste i første kamp, være tålmodige og vente på de rigtige muligheder. Og så skal vi turde angribe og tage chancer, skriver ABC News.

Flere medier udnævner Christian Eriksen, som den største trussel mod de australske VM-drømme, mens enkelte understreger, at The Socceroos ikke må glemme at holde holde øje med Yussuf Poulsen og Pione Sisto.

Ifølge avisen The Age kan danskernes højde også vise sig at være en stor trussel i dødboldsituationer.

- Det, der kan afgøre, om Australien får sine første point i denne udgave af VM eller bliver smidt hjem før tid, er en rød mur af danskere, der i gennemsnit er næsten fire centimeter højere end de australske spillere, skriver The Age.

I virkeligheden er australiernes største hovedpine dog, at Australien med deres defensive spillespil ikke har nogen oplagte angribere, der kan score mål, lyder det i analyserne.

Hemmeligt våben

Hos de fire kammerater på sportbaren er de dog hverken bange for Christian Eriksen eller danskernes højdefordel. Opskriften på en australsk sejr er ifølge dem ganske enkel:

- Vores hemmelige våben er Tim Cahill, siger Phill Brennan og bryder ud i et grin.

- Ja, hvis han kan klarer mere end 15 minutter på banen, siger hans sidemand Peter Irvine.

Med sine 38 år er Tim Cahill en af de ældste spillere ved dette års VM-slutrunde.

Siden han scorede Australiens første mål nogensinde ved en VM-slutrunde, da Australien spillede mod Japan i 2006, har den offensive midtbanespiller næsten opnået heltestatus i Australien. Det på trods af, at han sjældent er en del af startopstillingen.

- Jeg tror heller ikke, han får lov til at starte inde. Han er for gammel og har ikke spillet i lang tid. Han er vel lidt ligesom jeres Nicklas Bendtner, siger Phill Brennan

Om det bliver med Tim Cahill på banen eller ej: Australierne er klar til kamp og har tænkt sig at kæmpe til det sidste.

FacebookTwitter