Barndomsklub tjener millioner på landsholdsanfører Kjær

Simon Kjærs barndomsklub har tjent cirka tre millioner kroner på landsholdsanførerens mange klubskifter.

Simon Kjær er en væsentlig indtægtskilde for sin barndomsklub Lund IF. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Palermo, Wolfsburg, Roma, Wolfsburg, Lille, Fenerbache, Sevilla.

Landsholdsanføreren Simon Kjær har skiftet klub internationalt syv gange, og det er noget, barndomsklubben Lund IF, lidt uden for Horsens, nyder rigtig godt af. Klubben får nemlig en lille bid af kagen, hver gang Simon Kjær skifter klub i udlandet.

Indtil videre har anføreren tjent tre millioner kroner til sin barndomsklub, og det var ellers ikke noget, den lille klub havde set komme.

- Han var da god, men vi havde aldrig regnet med, at han endte, hvor han gjorde, fortæller tidligere formand Jørn Nielsen, der har kendt landsholdsanføreren siden hans første år i klubben.

FIFA tilgodeser barndomsklubberne

De mange penge får Lund IF, fordi en FIFA-regel siger, at de klubber, der har udviklet spilleren i ungdomsårene, får fem procent af transferpengene, når spilleren bliver solgt.

De såkaldte udviklingspenge fordeles mellem de klubber, der har huset spilleren i ungdomsårene, og derfor kan den lille klub nyde godt af cirka en procent af den samlede transfersum hver eneste gang, Simon Kjær har skiftet klub.

Og det har landsholdsføreren gjort hele otte gange - heraf syv gange internationalt.

Midtbaneforsvarens seneste skifte fra tyrkiske Fenerbache til spanske Sevilla gav et afkast på en million kroner til Lund IF. Penge, der kan gøre en stor forskel for en klub med blot cirka 300 medlemmer.

- Det er jo mange penge per medlem, som man har og kan bruge fremadrettet, men vi har den grundlæggende holdning, at vi gerne vil bruge pengene på vores unge spillere, siger nuværende formand Jan Rasmussen.

Simon Kjær-pengene

Pengene har Lund IF meget passende døbt Simon Kjær-pengene, og selv om klubben fint ville kunne løbe rundt uden det økonomiske tilskud, har pengene gjort en klar forskel for den lille klub i Lund.

En del af pengene har klubben nemlig allerede skudt i en ny multibane, som de unge spillere nu nyder godt af, og Jan Rasmussen har også allerede planer om en ny kunstgræsbane til klubbens ældre fodboldspillere.

Alt sammen med hjælp fra Simon Kjær-pengene.

  • Lund IFs nye multibane, som klubben har finansieret med de såkaldte Simon Kjær-penge.
  • Tidligere formand Jørn Nielsen viser stolt Lund IFs nye multibane frem.
1 / 2

Lige nu er et større kommunalt byggeri i gang på nabogrunden, hvor en ny sportshal opføres, og her har Lund IF også planer om at indrette sig i et klublokale for de de ekstra penge, så de unge spillere kan få et sted, hvor de kan være, når de ikke lige spiller fodbold.

Drømmer om spansk træningslejr

Der er dog især én ting, som klubben gerne vil poste Simon Kjær-pengene i.

To af Lund IFs unge spillere med den indrammede Simon Kjær-trøje fra hans nuværende klub Sevilla.

Jan Rasmussen drømmer om at tage hele Lund IF med til Sevilla for at se byens stolthed spille i sin spanske klub og eventuelt få stablet en Simon Kjær-træningslejr på benene.

- Det kunne være en fed oplevelse for vores spillere at rejse ned og se, hvordan han lever. Det er også meget inspirerende for dem, siger Jan Rasmussen.

Simon Kjær spillede i Lund IF fra han var 6 til 11 år gammel.

Facebook
Twitter