Belgiens bombere møder den brasilianske mur

Brasilien har ikke indkasseret et mål i de seneste 310 minutter, mens belgierne med 12 mål er det mest scorende hold i VM-turneringen. Fredag mødes de i VM-kvartfinalen.

Belgierne har været det hold ved VM, der har haft flest scoringer at fejre. FOTO: / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Scanpix)

Belgien og Brasilien har kæmpet sig i VM-kvartfinalen uden at lide nederlag i deres første fire kampe. De har dog opnået deres succes i turneringen på vidt forskellige måder.

Mens det brasilianske landshold har lukket næsten helt af i forsvaret, har belgierne braget kasser ind i modstandernes mål. Nu mødes de to hold, der indtager anden- og tredjepladsen på FIFA’s nationsrangliste i et drama, hvor Brasiliens defensiv kommer på en svær opgave mod Belgiens sprudlende offensiv.

Belgien scorer tre mål per kamp

Belgierne går ind til kampen mod Brasilien som underdogs blandt eksperter og spillefirmaer på trods af deres imponerende start på turneringen med sejre i samtlige kampe og et målgennemsnit på tre scorede mål per kamp. Og det gør Belgierne til det hold, der har scoret flest mål ved VM.

Den største målræv for Belgien er frontangriberen Romelu Lukaku, der på trods af et par afbrændere i kvartfinalen mod Japan, har han stadig sendt hele fire bolde i modstandernes målnet. Derfor kan hans skarphed også vise sig at være afgørende for videre belgisk deltagelse ved VM.

I videoen nedenunder kan du se alle Lukakus fire mål fra dette års slutrunde.

Brasiliens samba er blevet til fællesdans i forsvaret

Hos de femdobbelte verdensmestre fra Brasilien har det længe været et faktum, at fordums sprudlende angrebsfodbold er blevet byttet ud med en mere pragmatisk tilgang til spillet. Og i år er det i hvert fald tydeligt i statistikken, at særligt den brasilianske defensiv udmærker sig.

Kun ét mål er gået ind mod brasilianerne i turnering, og det betyder, at brasilien sammen med Uruguay er det tilbageværende hold, der har fået færrest mål i mod sig. Det er dog ikke kun ved VM, at den brasilianske bagkæde har været tæt på at være dirkefri. I de seneste 10 kampe, har holdet kun indkasseret mål mod Schweiz.

Det brasilianske midterforsvar har de fire første kampe bestået af Thiago Silva og Miranda fra Inter Milan. Mens Fagner og Marcelo har været de primære kræfter på backerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk