Belgiske stjerner revser Frankrig: ’De spiller anti-fodbold’

Målmand Thibaut Courtois har ikke meget til overs for Frankrig efter Belgiens nederlag i VM-semifinalen.

Belgiens målmand, Thibaut Courtois (th), bryder sig ikke om Frankrigs måde at spille fodbold på. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

En generation af enorme talenter udgør i øjeblikket det belgiske fodboldlandshold. Med 14 mål i de første fem VM-kampe var forventningerne derfor store til Belgien, inden semifinalen mod Frankrig tirsdag. Men franskmændene vandt 1-0 på et mål efter hjørnespark, og den defensive, franske indstilling vinder ingen popularitetskonkurrencer hos den belgiske målmand.

- Frankrig spillede anti-fodbold. Jeg har ikke tidligere oplevet, at en angriber spillede så langt fra mål. De har ret til at spille sådan, for de ved, at vi har svært ved det, men det er ikke kønt at se på. De var ikke bedre end os. Frankrig forsvarede godt, men det var det. Det blev afgjort på detaljer. Faktisk ville jeg hellere have røget ud til Brasilien end til Frankrig, siger Thibaut Courtois ifølge Het Nieuwsblad.

Belgiens store stjernespiller, Eden Hazard fra Chelsea, er ikke helt så hård i kritikken af nabolandet, men han mener, at Belgien spillede bedre end franskmændene.

- Jeg foretrækker at tabe som dette Belgien end at vinde som Frankrig. De spiller ikke godt, men de forsvarer stærkt og er meget effektive. Vi fandt ikke deres svage punkt. Det lille øjebliks magi, der er nødvendigt for at score, var der ikke. Vi har set et fantastisk belgisk hold, men vi røg ud til et hold, der var mere solidt end os, siger Eden Hazard og bakkes op af sin holdkammerat, Vincent Kompany.

- Alle er selvfølgelig skuffede. Det er aldrig sjovt at tabe en semifinale. Vi har ikke tabt til et hold, der var bedre end os, men vi skal ønske Frankrig tillykke, for de stillestående faser er en del af fodbold, en del af en plan. De lykkedes én gang, og det var nok. Ingen hold ved dette VM var bedre end os, siger Vincent Kompany.

Før de belgiske spillere kan rejse hjem fra Rusland, venter bronzefinalen på lørdag. Her skal man møde enten England eller Kroatien. De to hold spiller semifinale onsdag klokken 20.00. Du kan se kampen direkte på DR1.

Facebook
Twitter