Christian Eriksen før VM-kampen mod Australien: 'Vi skylder'

Der har været lidt slutrunde-nerver på det danske landshold, men de er væk nu, forsikrer landsholdets største stjerne, Christian Eriksen.

Det var med hiv og sving, da Danmark lørdag sikrede sig tre VM-point med en kneben 1-0-sejr over Peru.

Nogle vil nok mene, at danskerne var lidt heldige, og landsholdets spil fungerede ikke optimalt kampen igennem.

Landsholdsspillerne er da også enige i, at det ikke var deres bedste kamp, og holdets store stjerne Christian Eriksen føler, at der er noget at bevise i torsdagens kamp mod Australien.

- Vi glæder os til at komme ud og spille igen. Mod Peru var sejren nok mere en lettelse, end det var flot fodbold. Men jeg håber da, at vi kan få samme følelse efter Australien, men måske også spille flot fodbold.

- Vi skylder at vise, at vi kan spille bedre, end vi gjorde mod Peru. Det er ikke tit, at vi spiller to dårlige kampe i træk, og det tror jeg heller ikke, at vi kommer til, siger Eriksen.

Slutrunde-nerver

Tottenham-stjernen har i lang tid leveret på højeste niveau, men i kampen mod Peru spillede han også under sædvanligt niveau. Men det har hovedpersonen selv en forklaring på.

- Jeg har altid nerver op til en kamp, og jeg har det specielt op til en slutrunde. Men de nerver, der var i første kamp, de er væk, og det er helt sikkert.

- Det kommer helt naturligt. Det ligger i hovedet – benene skal nok følge med, siger Eriksen.

Med tre point på kontoen ligger Danmark lunt i svinget forud for kampen mod Australien, der tabte 1-2 til Frankrig i deres første kamp. Med en sejr er danskerne så godt som videre fra gruppen, og den chance vil Eriksen ikke lade gå til spilde.

- Der er ikke så mange kampe til et VM, så det handler om at præstere i de kampe, der er. Kampen mod Australien er vores chance for at sætte os i en endnu bedre situation. Om det så er mig, der skal sætte bolden ind eller lægge den af - det er lige meget. Det handler kun om, at vi skal gå videre.

Barselsgaver

Kort før VM-slutrunden blev Christian Eriksen far, da hans kæreste Sabrina fødte en søn. Også landsholdets Jonas Knudsen er blevet far. Det blev han under slutrunden, og derfor gav landsholdstruppen Knudsen en tur med privatfly hjem for at besøge sin nyfødte datter i barselsgave.

Christian Eriksen er også interesseret i en barselsgave, men det er af en lidt anden slags, fortæller han.

- En sejr over Australien og at vi går videre, så er det fint, griner Tottenham-spilleren.

Danmark spiller mod Australien torsdag klokken 14.00, og kampen kan følges på TV2 og i LIGA på P3.

I videoen over artiklen kan du høre Christian Eriksen fortælle, hvordan kampen mod Australien skal gribes an i forhold til kampen mod Peru.

Facebook
Twitter