Dansk VM-møde fik Morten Olsen til at afvise Australien

Morten Olsen havde ikke lyst til at stå over for Danmark ved VM-slutrunden som landstræner for Australien.

Morten Olsen var dansk landstræner fra 2000 til 2015. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © Liselotte Sabroe)

Da Morten Olsen i slutningen af 2017 blev kontaktet af Det Australske Fodboldforbund angående det ledige landstrænerjob, takkede han hurtigt nej.

Udsigten til at møde Danmark ved VM-slutrunden var en af årsagerne, fortæller den tidligere danske landstræner.

- Da jeg fem minutter efter fandt ud af, at Australien skulle spille mod Danmark, sagde jeg: "Mange tak for henvendelsen, men det bliver ikke mig", siger Morten Olsen.

Og direkte adspurgt forklarer den tidligere danske landsholdsspiller og landstræner, at det var udsigten til opgøret med hjemlandet, der fik ham til at takke nej.

- Ja, for mig lå det for tæt på. Især når du har været der i så mange år. Det var jeg ikke interesseret i på nogen som helst måde, lyder det fra Olsen.

15 år i landstrænersædet Morten Olsen var landstræner for Danmark fra 2000 til 2015. Han førte Danmark til VM-slutrunderne i 2002 og 2010 samt EM-slutrunderne i 2004 og 2012.

I april kom det frem i et tv-program, at Olsen var en af kandidaterne til at overtage det australske landstrænerjob.

Han blev bedt om at komme til samtale, men "energien og entusiasmen" var der ikke længere, forklarede Olsen i programmet.

Efter at have kvalificeret Australien til VM trak Ange Postecoglou sig som landstræner i november sidste år.

Hollandsk træner dirigerer down-under

Bert van Marwijk blev to måneder senere hyret som ny mand i spidsen af Det Australske Fodboldforbund.

Med hollænderen i spidsen har Australien fået en fornuftig optakt til VM-slutrunden i Rusland.

I sidste uge besejrede holdet Tjekkiet 4-0, og tidligere på året spillede man 0-0 mod det stjernespækkede colombianske landshold.

Danmark og Australien tørner sammen i den anden gruppekamp 21. juni. Foruden de to nationer skal Frankrig og Peru kæmpe om at komme videre fra gruppe C.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter