Danskerne indtager Saransk med sang fra hjertet: I kommer til at høre os!

De danske fans bekymrer sig ikke over at være i undertal før aftenens brag mod Peru.

Den grimme ælling eller lilleput-nationen, der slår igen mod de store. Når det gælder dansk landsholdsfodbold er det en fortælling, danskerne ynder at rejse rundt med.

I dag er det lidt anderledes. Modstanderen hedder Peru, som også må betegnes som en lilleput-nation i VM-sammenhæng. På verdensranglisten er det sydamerikanske land kun en enkelt plads over Danmark.

Målt på antallet er fans er Danmark imidlertid stadig klart lillebror. I den russiske VM-by Saransk er de danske fans i dag blevet mødt af en hær af peruianske fans.

Tusindvis af fans fra Peru er rejst til Rusland for at bakke op om deres landshold, der deltager i VM for første gang siden i 1982. Timer før kampstart har peruianerne blokeret den hovedvej, som går gennem byen og ud til det nybyggede orange Mordovia Arena.

Men danskerne har håbet, troen og sangen.

- Vi er klar til kamp. Bare vent. De kommer til at høre os, de kommer til høre hjertet! 100 procent, I kommer til at høre os, lyder det fra 18-årige Mathias Roslyng på vej mod Mordovia Arena.

De danske landsholdsfans i Saransk gør, hvad de gør kan for at fylde i gadebilledet før kampen.

Peruanerne selv mener at have sendt omkring 30.000 fans afsted til Rusland. Og de fylder godt op i gadebilledet, men de danske roligans råber højt. Om kort tid vil det vise sig, om det hjælper landsholdet på stadion.

Efter at have siddet over i ved VM i Brasilien i 2014 og kun deltaget ved den indledende runde i Sydafrika i 2010, er der lagt op til revanche, når Danmark i dag spiller første kamp ved VM.

Peruanerne har dog ikke været med siden 1982, så de er mødt talstærkt op med håb om sejr, og siden i går har de taget kampen op mod danskerne i sang og skrål.

Der er med andre ord lagt op til rødt-hvidt brag i Mordovia Arena.

Facebook
Twitter