DR og TV 2 i fælles fodslag: Kun VM-finale på én kanal

En ny aftale mellem DR og TV 2 betyder, at kun DR1 viser VM-finalen på flow-tv. Til gengæld vises samtlige VM-kampe på TV 2 PLAY.

VM-finalen kan kun ses på DR1, når det kommer til flow-tv. Til gengæld viser TV 2 Play samtlige VM-kampe. (Foto: LISELOTTE SABROE © Liselotte Sabroe)

Slutrunder med og uden det danske herrelandshold i fodbold har i flere år været delt af DR og TV 2. Et godt samarbejde mellem de to mediehuse har betydet, at danskerne har fået en massiv dækning af sportens største begivenheder.

Finalen ved slutrunderne har dog været samsendt på både DR1 og TV 2, men det ophører nu. DR og TV 2 har indgået en ny VM-aftale, der betyder, at kun DR1 sender VM-finalen på flow-tv denne sommer, mens samtlige VM-kampe til gengæld vil kunne ses på TV 2 PLAY. Aftalen glæder underdirektør i DR Nyheder, Anders Kern Boje.

- Vi glæder os til at samle danskerne til VM og understøtte det store fællesskab, et VM giver. Finalen er den store kulmination på en lang turnering, og vi er naturligvis tilfredse med, at vi nu har eneretten til at sende kampen direkte på flow-tv. Den fornyede aftale om VM-kampene tror jeg, at begge parter og danskerne kan få meget godt ud af, siger Anders Kern Boje.

TV 2 fokuserer på streaming

Hos TV 2 er det også stor tilfredshed med den ny VM-aftale, selvom TV-stationen mister en så stor kamp som finalen. Det passer godt i TV 2’s digitale satsning, lyder det fra sportschefen.

- Aftalen understreger vores meget stærke fokus på streamingtjenesten TV 2 PLAY. Vi har gennem lang tid haft ønske om, at netop TV 2 PLAY kan sende samtlige VM-kampe live, og jeg er yderst tilfreds med, at det nu er lykkedes, siger TV 2’s sportschef Frederik Lauesen.

VM i Rusland begynder 14. juni, og finalen spilles 15. juli. Du kan følge slutrunden på DR1, DR3, i LIGA på P3 og naturligvis på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk