Efter protester: Argentina aflyser VM-testkamp mod Israel

Protester og trusler fra propalæstinensiske grupper har fået det argentinske fodboldforbund til at aflyse.

En fodboldkamp mellem Argentina og Israel på lørdag er blevet aflyst som følge af protester fra palæstinensere. (Foto: Hazem Bader © DR ARKIV)

Det argentinske fodboldlandshold kommer ikke til som planlagt at spille mod Israel på lørdag.

Det bekræftes af landets fodboldforbund og den israelske ambassade i Argentina, der på Twitter "beklager beslutningen".

Den internationale testkamp skulle have været spillet på Teddy Kollek Stadium i Jerusalem på lørdag, men er blevet aflyst som følge af protester fra propalæstinensiske grupper.

Lederen af det palæstinensiske fodboldforbund, Jibril Rajoub, har ifølge ESPN opfordret Argentina til at aflyse kampen, ligesom han har opfordret arabiske fodboldfans til at brænde plakater med Argentina-anfører Lionel Messi, hvis han spillede.

Teddy Kollek Stadium ligger i det vestlige Jerusalem, men Jibril Rajoub har klaget over, at det ligger i et kvarter, der er bygget på stedet for en tidligere palæstinensisk landsby, der blev ødelagt under Israels oprettelse i 1948.

Landsholdsangriber: Den rigtige beslutning

Ifølge vicepræsident for det argentinske fodboldforbund, Hugo Moyano, har catalanske pro-palæstinensiske aktivister afholdt demonstration ved det træningsanlæg, hvor landsholdet har trænet i i Barcelona som led i forberedelserne til sommerens VM i Rusland.

Og den argentinske landsholds-angriber, Gonzalo Higuain, bekræfter over for ESPN, at kampen er blevet aflyst som følge af politisk pres.

- I sidste ende er det den rigtige beslutning, siger Gonzalo Higuain.

- Sund fornuft kommer i første række, og vi følte ikke, at det var rigtigt at tage afsted, tilføjer han.

Ifølge avisen Hareetz har den israelske premierminister Benjamin Netanyahu kontaktet den argentinske præsident, Mauricio Macri, i et forsøg på at forhindre aflysningen af kampen, men den argentinske præsident har slået fast, at beslutningen ligger uden for hans indflydelse.

Argentina åbner gruppe D i Rusland mod Island den 16. juni. Derefter skal holdet møde Kroatien den 21. juni og Nigeria den 26. juni.

/ritzau/AP

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter