Fifa holder fast i VM-udelukkelse af Peru-anfører

Danmarks åbningsmodstander ved VM får ikke anfører Paolo Guerrero med til slutrunden i Rusland, siger Fifa.

Peru må formentlig klare sig uden deres bedste spiller ved VM, Paolo Guerrero. (Foto: GUADALUPE PARDO © Scanpix)

Peru får ikke holdets anfører og største stjerne, Paolo Guerrero, med til sommerens VM.

Det fastslår Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) tirsdag.

Den Internationale Sportsdomstol, CAS, strammede i sidste uge straffen i en dopingsag, så den 34-årige angriber ikke kan deltage ved VM-slutrunden i Rusland.

Det fik Den Internationale Spillerforening, Fifpro, til at reagere, og mandag opfordrede anførerne for Perus tre gruppemodstandere i et brev Fifa til at lade Paolo Guerrero spille VM.

Danske Simon Kjær var medunderskriver på brevet sammen med Frankrigs Hugo Lloris og Australiens Mile Jedinak.

Fifa-præsident Gianni Infantino oplyser dog tirsdag, at forbundet vil respektere dommen fra CAS. Der henvises til, at CAS er sportens højeste retsorgan.

En kop med kokain

Guerrero har hele tiden hævdet sig uskyldig i dopingsagen, efter at en dopingprøve i oktober 2017 viste spor af kokain i hans urin. Peru-angriberen hævdede, at det var havnet i hans krop gennem en kop te.

Fifas disciplinærudvalg tildelte ham i første omgang en karantæne på 12 måneder, men den blev senere halveret i en appelsag.

Det Internationale Antidopingagentur (Wada) ankede derefter sagen til CAS, der i sidste uge udmålte straffen til 14 måneders karantæne.

Det danske landshold møder Peru i holdenes åbningskamp ved VM 16. juni. Senere skal de to hold op imod Australien og Frankrig i gruppespillet i Rusland.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter