FIFA overvejer stadig 48 landshold til VM i 2022

Fifas præsident, Gianni Infantino, mener, at dette års VM i fodbold retfærdiggør, at der kan være 48 hold med ved VM-slutrunder.

Gianni Infantino er meget tilfreds med VM i Rusland, og han mener, at der er plads til endnu flere hold i fremtiden. (Foto: Sergei Karpukhin © Scanpix)

Det er stadig en mulighed, at VM om fire år i Qatar bliver udvidet fra 32 til 48 hold. Det understregede præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, Gianni Infantino, på sit afsluttende VM-pressemøde i Moskva fredag.

Det er for længst besluttet, at VM fra 2026 skal udvides til 48 hold, men stærke kræfter i Fifa har arbejdet for, at den udvidelse allerede skal ske om fire år. Og det er en mulighed, fortæller Infantino:

- Det er noget, vi skal diskutere i de kommende måneder. I første omgang vil jeg tale med arrangørerne fra Qatar og så må vi tage en endelig beslutning, lød det på pressemødet.

Sportsligt kan udvidelsen forsvares

Ideen om at tage yderligere 16 lande med til VM har mødt kritik, når det gælder det sportslige niveau hos de lande, der kommer med til VM. Men det er ikke en bekymring, som Fifa-præsidenten deler.

- Dette VM har vist, at den sportslige kvalitet i landsholdsfodbolden er til 48 hold. Der er en lang række lande, som ikke har været med i Rusland, som kunne have været her: Chile, Italien, Holland, Cameroun, USA og Tyrkiet for eksempel. Hold, der plejer at være med til VM. Og vi skal huske, at den bedste måde at øge fodboldglæden i et land på er, at det er med til VM, siger Gianni Infantino.

Når udvidelsen kommer, betyder det blandt andet, at Afrika får ni deltagere i stedet for de nuværende fem. Asien går fra fem til otte, mens Europas deltagelse stiger fra 13 til 16 lande.

Gianni Infantino indledte i øvrigt pressemødet med at kalde VM i Rusland for ”Det bedste VM nogensinde”.

Facebook
Twitter