Flemming Povlsen om slidte spillere: ’Find andre ting at fokusere på’

Åge Hareide fortæller, at flere spillere er slidte, men det mener Flemming Povlsen er den helt forkerte beslutning.

To kampe ved VM er spillet for det danske fodboldlandshold, og trætheden er allerede begyndt at vise sig hos nogle af spillerne. Det fortæller Åge Hareide fredag.

Man har ovenikøbet valgt at aflyse lørdagens træning for at bryde lidt rytme, lyder det fra landsholdet.

Eurosports fodboldekspert Flemming Povlsen mener dog, at det er en helt forkert beslutning af Åge Hareide at tale højt om trætheden i truppen.

- Træneren må aldrig gå ud og sige, at vi har en træt trup og spillere, som ser slidte ud nu her allerede efter to kampe. Hvad er det for en angrebstanke, at man åbner for spørgsmål ind til truppen? Og næste gang, hvis det ikke går godt mod Frankrig, så bliver der skudt på, at de -også er trætte, forklarer Flemming Povlsen.

- Der skal du bare klappe kaje og så finde nogle andre ting at fokusere på. Hvis du snakker om kampen mod Australien, kan du sige, at vi ikke rammer niveauet på dagen, og at vores pasningsspil er for dårligt. Alle de ting, som ikke følger en til næste kamp, siger den tidligere danske landsholdsspiller.

- Udtalelsen om, at vi er trætte, vil følge os resten af tiden under VM. Også på pressemøderne. Jeg synes, at det er en klar fejl fra Åge Hareide, forklarer Flemming Povlsen.

Bruges som en undskyldning

Der er ikke kun en frygt om, at fokus udadtil vil ændre sig nu, men det kan også ske, at selve truppen tager Åge Hareides kommentar til sig og benytter det som en undskyldning, hvis det eksempelvis går dårligt mod Frankrig. Det mener Francis Dickoh, der har en fortid i Superligaen, Æresdivisionen og det ghanesiske landshold.

- Du kan hurtigt få ondt af dig selv, når det så ikke går rigtigt. Nu har han allerede været ude og fortælle alle mand i det danske kongerige, at de er en lille smule trætte, siger Francis Dickoh.

- Sådan som puljerne bliver parret op, så synes jeg da, at man skal gå 100 procent efter sejren mod Frankrig. Men hvis du alligevel kan smide et kort op, der siger, at man er en lille smule træt i dag, så risikerer du at køre med håndbremsen trukket, lyder det fra ham.

Danmarks næste kamp er mod Frankrig, hvor et enkelt point vil sende Danmark videre fra gruppen. Kampen er tirsdag klokken 16, og den bliver vist på DR1. Man kan også lytte til den i LIGA på P3 eller følge den på dr.dk/vm.

FacebookTwitter