Fra Riaydh til Rusland: Den grønne bølge er strømmet ind over Moskva

Alverdens fans fra hele verden fejrede i dag åbningen af verdenmesterskaberne i fodbold i Moskva.

24 år er det gået, siden både Rusland og Saudi-Arabien debuterede i verdensmesterskaberne i fodbold.

I år har de to hold dog mest gjort sig bemærket ved at være de lavest rangerende, der er mødtes i en åbningskamp. Værterne er dalet ned på en 70. plads på Fifa's rangliste, mens Saudi-Arabien klarer sig marginalt bedre som nummer 67.

At dømme på den grønne bølge, der langsomt, sikkert og ganske højlydt strømmede mod Lusjniki Stadion kort før klokken 17 dansk tid, er der dog ingen tvivl om, at de saudi-arabiske fans er klar til stå bag deres hold. Uagtet nederlaget i åbningskampen.

  • Fans fra Saudi-Arabien strømmede til Lusjniki stadion i Moskva for at se åbningskampen. (Foto: Louise Brodthagen Jensen)
  • Saudi-Arabiens fans havde store forventninger til åbningskampen. (Foto: Louise Brodthagen Jensen)
1 / 2

Gæstfri VM-vært

Og værterne har gjort, hvad de har kunne for at vise sig fra den gæstfri side.

De klassisk lodne fodboldtørklæder trykt med Rusland på den ene side har Saudi-Arabien på den anden. Tusindvis af smilende frivillige forsøger at hjælpe folk på vej - på engelsk. Asfalt, boder og græsområder omkring Lusjniki Stadion er holdt pænt, ingen overvældende lugt af mad, øl eller urin.

Masser af fans var dukket op til åbningskampen - også de colombianske.

Budskabet om, at afholdelsen af en succesfuld - og ikke mindst sikker slutrunde - er afgørende for præsident Vladimir Putin, er blevet gentaget en del gange efterhånden.

Og det fremgår tydeligt af hvert gadehjørne og indgang til blandt andet metroen, hvor kampklædte betjente i camouflage eller sort-klædte til fods, i bil og endda til hest holder vågent øje med masserne.

Plus de 160.000 kameraer, der er rundt om i byen, inklusiv på Lusjniki stadion, hvor Robbie Williams blæste fodboldfesten i gang med en medley af blandt andet sangene "Let Me Entertain You" og "Angels".

En optræden, der umiddelbart lod til at blive bedre modtaget på tribunerne end hans single fra 2016 "Party Like a Russian".

At dømme på de første timer - og ikke mindst fans i Mosva - er både værter og tilrejsende fans fra hele verden dog klar til både at lade sig underholde og feste igennem.

Som ægte russere. Der nu kan fejre turneringens første sejr.

De russiske fans fik, hvad de kom for. I hvert fald i første kamp, der endte 5-0 over Saudi-Arabien. (Foto: Louise Brodthagen Jensen)
Facebook
Twitter