Fransk VM-jubel blev til gadekampe: Politiet bruger tåregas i Paris

Frankrig spillede sig videre til VM-finalen efter en sejr over Belgien, og det kunne mærkes i gaderne i Paris.

Det startede som en kæmpe gadefest, men sluttede alt andet end festligt.

Da dommeren i går fløjtede af på stadion i Sankt Petersborg, kunne de franske spillere knytte næverne og række hænderne i vejret. Efter 1-0-sejren over nabolandet Belgien er de i deres tredje VM-finale nogensinde.

Og det var ikke kun i Rusland, at spillere, trænere og præsident Emmanuel Macron, der var på stadion, jublede.

Den franske præsident Emmanuel Macron jublede med på tribunen. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

Festlighederne fortsatte hele vejen til Frankrig og Paris, hvor der blev sunget nationalsang og "vi er i finalen", affyret fyrværkeri og festet til ud på natten.

- Jeg er totalt blæst bagover. Det her er sindssygt. Ingen troede, at det her kunne ske, da VM startede, men det her hold har virkelig vist noget de seneste uger. Holdet giver mig mere gåsehud end i 1998, siger den franske fan Gilles Rove ifølge Reuters med hentydning til Frankrigs VM-sejr på hjemmebane i 1998.

Men festen tog overhånd til sidst. Så meget at franske urobetjente rykkede frem og brugte tåregas på den ikoniske gade Champs-Élysées, hvor hundredtusinder var samlet tidligere på aftenen, skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Kasteskyts og tåregas

Videoer fra gaderne i Paris viser fans kaste alt fra flasker til trafikkegler mod politiet, mens romerlys farver gaderne røde. Billederne viser også tilskadekomne blive båret væk.

Der blev også tændt bål flere steder i Paris, og biler og andet blev smadret under urolighederne.

Og det var ikke kun i Paris, at folk kom til skade. I Nice i det sydlige Frankrig kom flere end 20 til skade, da folk flygtede, efter at der blev antændt fyrværkeri.

Fransk politi har foretaget mindst en anholdelse under urolighederne i Paris.

Du kan se gadekampene i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter