Google svarer på spørgsmål om Schmeichel: Mødte sin kone i 7-Eleven på Nørreport

Den danske landsholdsmålmand er ofte i danskerne søgefelt på Google. Men hvad spørger de om? Og hvad er svarene?

Kasper Schmeichel har slået sit eget navn fast i fodboldverdenen, men har endnu til gode at følge i sin berømte fars fodspor på dansegulvet.

En af de mest profilerede spillere på det danske landshold er Kasper Schmeichel, der er en stensikker starter ved VM-slutrunden i Rusland. Leicester-målmanden med det forpligtende efternavn er også en af de spillere, som danskerne spørger mest om på Google.

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål og giver dig her svarene.

"Hvor har Kasper Schmeichel spillet?"

Med så fornemt et efternavn for en målmand skulle man tro, at Kasper Schmeichel har fået meget foræret i sin karriere. Det er dog langt fra tilfældet. Han startede sin karriere i Manchester City, men slog (sit eget) navn fast via lejeophold i mindre engelske klubber.

Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff og Coventry er blandt Schmeichels tidligere klubber i de lavere engelske rækker. I 2009 fik han en fast kontrakt med Notts County, inden han sæsonen efter skiftede til Leeds United. Siden 2011 har Kasper Schmeichel været på kontrakt i Leicester City og har nu et pænt stykke over 200 Premier League-kampe på CV'et.

Det var under et ophold på idrætsefterskolen i Oure på Fyn, at Kasper Schmeichel besluttede sig for at gøre fodboldspillet til en levevej. Efter efterskoletiden fik han sin første ungdomskontrakt med Manchester City.

»På Oure mødte jeg et miljø og en træner, som gav mig lyst til at gøre endnu mere ved målmandsspillet,« sagde Kasper Schmeichel i et interview til Euroman i 2014.

"Hvor blev Kasper Schmeichel gift?"

Kasper Schmeichel og Stine Gyldenbrand Schmeichel sagde ja til hinanden i 2015 i Egebæksvang kirke. Brylluppet kan næppe betegnes som en spontan handling, da de to havde været sammen i mange år forinden.

- Jeg mødte Kasper, da han var 17 år. Vi mødte hinanden i 7-Eleven ved Nørreport Station. Det var den dag, jeg blev student, og jeg skulle fejre det. Vi faldt i snak, mens vi købte proviant. Bagefter tog vi samme sted hen og snakkede hele aftenen. Til slut slukkede de lyset på klubben, men vi sad bare i vores egen lille boble. Vi gik en lang tur hjem langs søerne og videre hjem til Kasper. Det var rent fyrværkeri, har Stine Gyldbrand fortalt om romancen med Kasper Schmeichel i et interview med Alt for damerne.

Kasper Schmeichel og Stine Gyldenbrand Schmeichel har sammen to børn.

"Hvor høj er Kasper Schmeichel?"

Den danske førstemålmand er ikke den højeste keeper i verden. Helt lille er han dog heller ikke med sine 189 centimeter. Gennemsnitshøjden for en voksen mand i Danmark er cirka 181 centimeter.

Skulle Kasper Schmeichel alligevel gå og føle sig lidt lille blandt alle de høje målmænd i branchen, så kan han med fordel se nogle gamle klip med den tidligere mexicanske landsholdsmålmand Jorge Campos.

Den lille mexicanske målmand var blot 168 centimeter høj, men formåede alligevel at runde 130 kampe for sit landshold og deltog i tre VM-slutrunder for Mexico.

På mange måder er den lille mand fra Mexico værd at se op til, da han også stod i nogle helt forrygende og spraglede målmandsdragter, som han angiveligt selv var med til at designe, og desuden gav den som angriber i starten af sin seniorkarriere.

"Hvor meget tjener Kasper Schmeichel?"

Kasper Schmeichel lider ingen nød økonomisk. Fast målmand i Premier League, landsholdsspiller og med en noget nær perfekt alder for en målmand (31 år). Det kan naturligvis ses på lønseddelen, som engelske medier mener at vide, lyder på omkring 600.000 kroner om ugen.

Det er jo fint for Kasper Schmeichel, men måske mere interessant, så har den danske målmand valgt at donere 1% af sin løn løn til velgørenhed via Premier League-kollegaen Juan Matas projekt kaldet Common Goal.

- Et af mine store mål er ikke blot at blive husket tilbage på som fodboldspiller. Når jeg afslutter min karriere, så vil jeg gerne arbejde videre med velgørenhed og forhåbentligt gøre en reel forskel for de mennesker, der ikke er så godt stillet som mig selv, har Kasper Schmeichel forklaret om bevæggrunden for sit engagement i Common Goal.

"Hvor meget vejer Kasper Schmeichel?"

Kasper Schmeichel har en kampvægt på 83 kg. Forestillede man sig et øjeblik, at Kasper Schmeichel var lavet af 24 karat guld, så ville den danske landsholdsmålmand have en værdi af 22 millioner kroner.

Kasper Schmeichel er med andre ord mere værd end sin vægt i guld.

"Hvem er Kasper Schmeichel gift med?"

Kvinden i Kasper Schemeichels liv hedder som tidligere nævnt Stine Gyldenbrand Schmeichel. Hun er uddannet jordemoder.

Stine Gyldenbrand Schmeichel har sammen med William Kvists bedre halvdel, Christine Vitved Kvist, stiftet velgørenhedsorganisationen Fodboldfonden, der hjælper fattige børn med at få oplevelser, de ellers ikke ville have råd til.

"Er Kasper Schmeichel skadet?"

Forhåbentligt da ikke! I skrivende stund er den danske førstemålmand fit for fight. Skulle Leicester-målmanden gå i stykker, så har landstræner Åge Hareide udtaget Huddersfield-målmanden Jonas Lössl og Eintracht Frankfurt-spilleren Frederik Rønnow som garderinger.

Kasper Schmeichel er dog det klare førstevalg, så hvis han kan holde sig skadesfri, så vogter han målet i alle Danmarks kampe ved VM.

"Kasper Schmeichel vild med dans?"

Kasper Schmeichel er gået i sin berømte fars fodspor på mange måder, men Kasper har endnu til gode at gøre sin far kunsten efter, når det kommer til at deltage i dansekonkurrencer på tv. Peter Schmeichel deltog i fjerde sæson af den engelske udgave af 'Vild med dans'.

Peter Schmeichel gjorde sig angiveligt særligt godt bemærket i tango, men måtte tage sig til takke med en samlet syvendeplads. Næppe tilfredsstillende for en mand med så markant en vindermentalitet.

Facebook
Twitter