Hareide efter skuffelse: 'Jeg er stolt af holdet'

Landstræner Åge Hareide var stolt af præstationen mod Kroatien.

Den norske landstræner Åge Hareide var en skuffet og alligevel fattet mand, da han efter VM-skuffelsen gav sin udlægning af dramaet til DR Sporten.

- Jeg sagde til drengene, at vi skal være stolte. Vi er gået videre fra gruppespillet, som er svært. Der er mange store nationer, som har forladt VM inden os. Vi forlader VM på mindst mulige margin, og sådan er fodbold desværre.

Han var tilfreds med holdets indsats og fremhævede især den opløftende anden halvleg.

- Vi leverede en god holdpræstation, og jeg synes vi er det bedste hold – i hvert fald i anden halvleg er vi klart bedst, og har styr på det hele. Og så bliver det bingo i straffesparkskonkurrencen.

- Jeg er stolt af holdet. Vi spiller lige op med, hvis ikke bedre end Kroatien i kampen.

Danmark måtte forlade VM efter en straffesparkskonkurrence, hvor Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte deres forsøg.

- Vi har ikke fokuseret på det, men vi har arbejdet med det. De vidste godt selv, hvem der skulle i ilden, der var kun rækkefølgen, vi skulle bestemme, sagde Hareide efterfølgende.

Trods afbrænderne fastslog landstræneren, at de normalt er gode til at sparke straffespark.

- De er erfarne og de har en god statistik. Både Christian, Nico og Lasse er solide straffesparksskytter, så sådan er det, sagde han.

Facebook
Twitter