Hareide: Eriksen er vigtigere for sin familie end for landsholdet

Den danske landstræner Åge Hareide har stor forståelse for Christian Eriksens situation.

Christian Eriksen glæder sig til at blive far inden alt for længe. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix) (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Det er fuldt forståeligt, hvis Christian Eriksen har brug for at kigge en ekstra gang på telefonen disse dage.

Mens han sammen med landsholdskammeraterne træner i Helsingør og forbereder sig til VM, så nærmer sig dagen, som egentlig er en privat ting, men som på grund af tidspunktet er blevet lidt af et emne.

Dagen, hvor Christian Eriksen bliver far.

En lykkelig omstændighed for den danske landsholdsstjerne, uden tvivl, men timingen, lige op til VM, er ikke optimal for det danske landshold, hvis man udelukkende kigger med de sportslige briller.

Sådan skal man dog ikke se på det, lyder det fra landstræner, Åge Hareide.

- Når man skal have sit første barn, så fylder det meget. Jeg forstår godt, at det er et stort øjeblik for Christian. Intet kommer i nærheden af det, siger Åge Hareide.

- Christian Eriksen er en vigtigere mand for sin kæreste og sit barn, end han er for landsholdet, det skal man huske. Jeg håber, han kan nå begge dele, men han skal tage den tid, han har brug for. Der er øjeblikke i livet, som man skal værne om, og det er vigtigt for Christian og hans familie, siger Hareide.

Stor måned i vente

Hos hovedpersonen selv er der heller ikke nogen tvivl om, hvor prioriteterne ligger. Christian Eriksen understreger, at han har en god dialog med landstræneren, og at han får al den tid sammen med familien, som han har brug for, når familieforøgelsen er en realitet.

At det kulminerer med en VM-slutrunde ser danskeren derfor ikke som et problem. Det er tvært i mod en glæde.

Er det den største måned i dit liv?

- Ja, det er det. Der er få VM-turneringer i løbet af ens karriere, og så at have i mente, at man skal have et barn, det sker heller ikke så tit. Det bliver en god og spændende måned, siger Christian Eriksen.

Kan du bliver lidt overvældet ved tanken?

- Nej, det synes jeg ikke, og jeg tror det er fordi, der så mange positive følelser omkring det hele. Der er nogle tanker om at få et barn, man ikke har haft før, og lige pludselig bliver det meget seriøst - nu skal jeg til at koncentrere mig om tingene. Men jeg tror, det bliver godt, lyder det fra Christian Eriksen.

Christian Eriksens kæreste, Sabrina, er sat til at føde i slutningen af maj. Danmark spiller sin første VM-kamp mod Peru den 16. juni.

Facebook
Twitter