Hareide fulgte ikke Peru-kampen: ’Det havde forstyrret os'

Landstræneren er tilfreds med fem point i gruppespillet og en plads i 1/8-finalen.

Åge Hareide glæder sig over avancement ved VM. (Foto: David Vincent © Scanpix)

Danmark er klar til 1/8-finalen ved VM i fodbold.

Det er overskriften på en tirsdag, hvor 0-0 mod Frankrig ikke efterlod det store til de neutrale seere. Men landstræner Åge Hareide er glad for indsatsen i en disciplineret og måske ikke billedskøn kamp.

- Vi bestemte os for at ligge lavt og presse lavt med kompakthed. Vi satte Andreas Christensen ind i mellemrummene, og han kunne falde tilbage mellem midtstopperne og dække for indlæg til feltet og Giroud og Griezmann. Vi havde fart på kampen med Braithwaite og Sisto, mens Andreas kunne slås på midten for andenboldene. Vi var disciplinerede og kompakte hele vejen gennem kampen. Vi skulle have ét point og fik ét point.

- Det var vores målsætning at komme videre fra puljen. Egentlig en af de hårdeste puljer. Mange sagde på forhånd, det var en let pulje, men ser man på ranking, var der tre hold blandt de 12 bedste i verden. Peru fik tre point, og de var måske det bedste hold i puljen, siger Åge Hareide til DR.

Fem point er godt

Med 0-0-resultatet afgjorde Danmark selv sin VM-skæbne, men selv hvis vi havde tabt, havde avancement været muligt. Det afhang af den anden kamp i gruppen mellem Australien og Peru, der derfor havde stor interesse for danske fans. Men ikke for Hareide.

- Først fem minutter før slutfløjt vidste jeg, at Peru havde scoret to mål. Jeg ville ikke vide noget, for det kommer til at forstyrre. Særligt hvis Australien havde taget føringen - om jeg så skulle kaste folk frem? Vi bestemte os for at holde tæt, passe organisationen og få et point, for det var nok uanset hvad i den anden kamp, siger nordmanden.

Danmark har under VM været kritiseret for ikke at spille særligt god fodbold, og både mod Peru og Australien var der da også store chancer for modstanderholdene. Hareide hæfter sig ved, at Danmark er videre ved VM.

- Fem point mod de modstandere i gruppespillet er ganske godt, synes jeg. Vi kom videre, og det er vigtigt for alle hold. Det er ikke så nemt, det kan man se på andre hold, siger Hareide til DR.

Danmark spiller 1/8-finale søndag klokken 20.00. Hvem modstanderen bliver er endnu uvist, men lige nu peger pilen på Kroatien. Du kan se kampen direkte på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk