Hareide lykkelig over at have far Eriksen tilbage: Han løfter hele holdet

Selvom Christian Eriksen blev far allerede mandag, var det vigtigt for landstræner Åge Hareide at give frirum.

(ARKIV) Christian Eriksen og Åge Hareide er nu atter sammen på træningsbanen, efter førstnævnte er kommet tilbage som nybagt far. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Alle de danske fodboldfans, landsholdsspillerne og landstræner Åge Hariede kan nu ånde lettet op. Christian Eriksen er blevet far til en velskabt dreng, og han er derfor klar til at spille for Danmark til VM.

Fødslen skete faktisk allerede mandag, men der var ikke nogen stress for at få ham tilbage i landsholdslejren hurtigt. Landstræner Åge Hareide lod Eriksen nyde et af de største momenter i livet.

- Det er fantastisk. Jeg har talt med Christian undervejs, så jeg vidste jo, hvordan tingene gik. Men det var vigtigt, at han fik nogle dage til at få ro på og koncentrere sig om det hjemlige. Nu har vi ham heldigvis tilbage, så vi kan få ham klar til kampen mod Mexico, siger Åge Hareide.

- Det er en stor oplevelse for familien Eriksen, og det er også godt for Christian at kunne være sammen med mor og barn, siger han.

Nu er Eriksen tilbage i lejren, og han træner med holdet allerede torsdag i Helsingør. Men kan han så hurtigt skifte fra at have fokus på sin søn og kæresten Sabrina til at nu fokusere på fodbold?

- Christian er rigtig god til at holde fokus. Han nyder jo at spille fodbold, så jeg tror ikke, at det bliver noget problem at skifte til at have fokus på landsholdet, siger Åge Hareide.

Tilbagekomsten af den nybagte far til lejren betyder ikke bare, at han er klar til den første VM-kamp mod Peru, men det betyder også, at han kan være klar til testkampen på Brøndby Stadion mod Mexico lørdag.

- Det er meget vigtigt at have Christian tilbage. Nu spillede vi uden ham mod Sverige, og der er ikke nogen tvivl om, at vi mistede nogle offensive kræfter og kreativitet. Så det får vi tilbage, og det har en stor betydning, fordi det løfter alles spil med Christians tilstedeværelse, forklarer Åge Hareide.

Danmark spiller som nævnt mod Mexico på lørdag klokken 20.00. Den kan lyttes til på P7 Mix.

Facebook
Twitter