Hareide og Schmeichel om VAR: Vi dræber lidt charmen ved fodbold

Landstræner Åge Hareide og Danmark fik for anden kamp i træk dømt et straffespark mod sig via VAR-systemet.

Åge Hareide mener at VAR dræber charmen ved fodbold. REUTERS/Michael Dalder (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

Det var svært for landstræner Åge Hareide at lægge ansigtet i de rette folder efter kampen mod Australien.

For anden gang på få dage skulle han forholde sig til det faktum, at VAR-systemet havde dømt et straffespark mod Danmark. Altså et straffespark, som dommeren ikke umiddelbart ville dømme selv, men i stedet overlod til en flok dommere i Moskva at se igennem.

Du kan se Australiens mål her.

Yussuf Poulsen, der også begik straffespark mod Peru, blokerede et australsk forsøg med armen i eget felt, og efter at have set situationen igennem pegede den spanske dommer på pletten, og Mile Jedinak kunne eksekvere.

- For det første ved vi ikke helt, hvordan det fungerer i forhold til at der sidder en eller anden i et rum et sted i Rusland og vurderer, hvilke situationer, der skal ses igennem. Dommeren, som er nærmest situationen, lader spillet køre videre, så det er lidt mærkeligt, siger Åge Hareide.

- Jeg har ikke fået set situationen, men om det er hånd til bold eller omvendt, så mister man lidt charmen ved fodbold ved alle de her VAR-situationer. Hvis hver eneste kamp skal afgøres af de her VAR, så dræber vi lidt af charmen ved fodbold, som også er, at folk tager fejl, siger Åge Hareide.

Schmeichel ikke fan

Kasper Schmeichel, der igen stod en glimrende kamp for Danmark, var ikke sen til at bakke sin træner op.

- Jeg tænkte med det samme 'åh nej, ikke igen'. Jeg vidste, han ville dømme det, siger Kasper Schmeichel om straffesparket og uddyber.

- Jeg er ikke fan af VAR. Det er noget, som med tiden kan blive godt, men ikke endnu. Jeg fornemmer, at dommeren ser, hvad der sker, og kalder det væk. Så han må jo have set det og besluttet sig for, at der ikke var straffe. Jeg tror, han føler sig nødsaget til at give straffespark, når han har snakket med VAR-dommerne, og jeg tror, vi kommer til at se mange straffespark, hvis det er sådan noget, vi dømmer efter, siger Kasper Schmeichel.

Danmark spiller sin sidste gruppekamp den 26. juni mod Frankrig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter