Hareide om fravalg: Går ud over gode spillere

Den danske landstræner vægter loyaliteten over for holdet højere end noget andet.

Åge Hareide skar søndag sin VM-trup ned. Ritzau/Scanpix (Foto: Anders Kjærbye - Ritzau/Scanpix © Scanpix)

Otte mand måtte søndag aften indse, at drømmen om at spille VM for Danmark er slukket. For nu.

Daniel Wass, Riza Durmisi, Pierre-Emile Højbjerg, Jesper Hansen, Robert Skov, Mathias Jensen, Kenneth Zohore og Nicolai Boilesen fik alle overbragt beskeden om, at de ikke skal med på flyet mod Rusland, og selv om det unægteligt er en del af gamet, så er det absolut ikke landstræner Åge Hareides favoritdisciplin.

- Det er altid hårdt, for det går ud over nogle gode drenge og gode fodboldspillere, som jeg kender godt. Men jeg er nødt til at tage et valg, og det er ikke udelukkende et valg, der handler om, hvorvidt spilleren er god nok. Det handler også om, hvad der behøves mod Peru, Australien og Frankrig. Jeg har tænkt meget over det, men om det er de rigtige beslutninger finder vi først ud af efter VM, siger landstræneren, der har vurderet de enkelte spillere efter en række parametre.

Der er dog en kvalitet, som landstræneren prioriterer højere end de andre.

- Først og fremmest har jeg lagt vægt på loyaliteten over for holdet. Jeg forsøger at holde gruppen af spillere, som har spillet mange kampe sammen så meget som muligt. Derefter har jeg vurderet hver enkelt efter fysisk-, teknisk-, taktisk- og mental kapacitet, siger landstræner Åge Hareide.

Den danske VM-trup bliver udtaget den 4. juni. Inden da skal der sorteres yderligere fire spillere fra.

Facebook
Twitter