Hareide: ’Tre mand skal stoppe Modric’

Der skal flere danskere til at bremse Kroatiens kreatør.

Luka Modric er anfører og omdrejningspunkt for Kroatiens landshold (Foto: Johannes Eisele © Scanpix)

Blandt mange kroatiske stjerner er Luka Modric den største. Den kreative Real Madrid-spiller har været en af VM-turneringens største oplevelser hidtil.

Den danske landstræner Åge Hareide har da også kigget grundigt på aftenens modstander og siger, der skal flere danskere til at passe på ham:

- Det må vi gøre kollektivt, vi skal have kort afstand mellem kæderne og være tæt på ham hele tiden. Vi spiller zone, så det er en opgave, for den spiller, der er havner i hans zone, forklarer landstræneren.

Det bliver spillere som Christian Eriksen, Thomas Delaney og Andreas Christensen, der skal håndtere Modric, siger landstræneren. De samme tre, der udgjorde den centrale midtbane i tirsdagens kamp mod Frankrig.

Andreas Christensen spillede turneringens to første kampe i det centrale forsvar, men rykkede senest op på midten i fraværet af William Kvist.

Få ændringer fra Frankrig-kamp

Åge Hareide sætter selvfølgelig ikke navn på sin startopstilling, men han varsler, at det bliver få ændringer i forhold til seneste kamp:

- Vi havde et hold, der fungerer solidt sidst, og det skal vi bruge igen. Så kan det også være vigtigt med gode offensive spillere, hvis kampen går i forlænget spilletid, siger han.

Landstræneren har generelt ikke haft tradition for at skifte ret meget ud på sit hold og har flere gange talt varmt om kontinuitet, alligevel var der tre ændringer på holdet mellem VM’s anden og tredje gruppekamp.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk