Hareide: Vi dækkede over Wass' personlige problemer

Åge Hareide siger, at han ikke har kaldt Daniel Wass for illoyal, og at Celta Vigo-spilleren selv har valgt landsholdet fra.

Åge Hareide svarede på Daniel Wass' kritik efter kampen mod Sverige. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix) (Foto: Anders KjæRbye © Scanpix)

Den danske landstræner, Åge Hareide, var ikke bleg for at svare på spørgsmål angående det interview, som Daniel Wass (Celta Vigo) tidligere lørdag gav til BT.

I interviewet fortæller Daniel Wass, hvordan han mener, at hans manglende VM-udtagelse og spilletid på landsholdet hænger sammen med sit forhold til Åge Hareide, der er løbet af sporet siden Daniel Wass undervejs i VM-kvalifikationen meldte afbud til flere kampe på grund af træthed og personlige årsager. En sag, der gav modvind for Wass, da han ikke deltog i Danmarks kampe mod Montenegro og Polen, men få dage senere spillede for Celta Vigo.

Efter 0-0 kampen med Sverige var det så Åge Hareides tur til at svare på kritikken fra Daniel Wass.

- Han (Daniel Wass, red.) meldte fra til turen til Japan i 2016, fordi han var slidt. Siden ringede han til mig og sagde, at han af personlige årsager ville melde afbud, da vi skulle spille mod Polen og Montenegro, og der lovede jeg ham, at det ville jeg selvfølgelig aldrig udbasunere, derfor sagde jeg, at han var skadet, siger Åge Hareide.

- Så spillede han mod Barcelona få dage efter, og så brød helvede løs. Så vi dækkede over ham, men samtidig udtog vi ham til den næste samling – og det er vigtigt at påpege - mod Kasakhstan og Tjekkiet.

- Men da vi skulle til Kasakhstan om sommeren meldte han fra igen, fordi han var slidt. Så kom andre spillere ind, og så begyndte holdet at fungere. Og de spillere var loyale mod holdet. Men Daniel Wass har aldrig været illoyal, og det har jeg aldrig kaldt ham. Men I må spørge Daniel Wass, hvorfor han oprindeligt ikke stillede op til kampene, og så må han selv vælge, om han vil svare, siger Åge Hareide.

Bliver svært at komme tilbage

Direkte adspurgt, om Daniel Wass har en fremtid på landsholdet under Åge Hareide, var landstræneren en anelse mere kryptisk.

- Det er op til ham selv. Hvis han leverer gode kampe, så må vi se på det, men det er klart, at det bliver svært for ham at komme tilbage, også når han selv siger, at han er en af de 23 bedste spillere i Danmark. Så må han vise det, siger Åge Hareide, og understreger, at det er hans job som landstræner, at vælge de spillere, som han mener vil være med til at skabe det stærkeste hold.

- Han har selv valgt at stå udenfor, og sådan bliver det, når man siger nej til noget. Så kommer andre ind og tager arbejdet. Sådan skaber man et hold, og den loyalitet er vigtigt. Det har ikke noget at gøre med, at Daniel Wass skulle være illoyal, men han har valgt det fra selv ved at være slidt og af personlige årsager. Jeg tager dem med på landsholdet, som ikke er slidte eller har personlige årsager til at melde afbud, og det er vel fair nok, siger Åge Hareide.

Facebook
Twitter