Heroiske Schmeichel og co. høster roser i internationale medier

Kasper Schmeichel får 10/10 i karakter, og fra den internationale presse er der pæne ord til danskerne, som tabte VM-ottendedelsfinalen til Kroatien.

Kasper Schmeichel blev kåret til man of the match efter nederlaget til Kroatien. (Foto: Jewel SAMAD © Scanpix)

Danmark var søndag et mulehår fra at trække det længste strå og gå videre til kvartfinalen ved VM-slutrunden i Rusland.

Opgøret mod Kroatien måtte ud i straffesparkskonkurrence, inden kroaterne til sidst kunne fejre sejren på 3-2.

Men de internationale medier fremhæver alligevel den danske målmand Kasper Schmeichel, der reddede tre straffespark, som kampens store oplevelse.

Engelske Sky Sports har valgt at give Schmeichel, der også blev kåret til man of the match, karakteren 10/10.

- Kasper Schmeichel var indbegrebet af den danske kampånd. Han havde styr på nerverne, da han reddede Modric’ forsøg langt inde i ekstratiden, og han fandt endda flere heroiske redninger frem i straffesparkskonkurrencen.

Også den engelske avis The Telegraph har fokus på Leicester-keeperen og hans berømte far, Peter Schmeichel, der fra lægterne levede sig gevaldigt ind i kampen og sønnens præstationer på grønsværen.

- Selv Peter Schmeichel, der hoppede op og ned på tribunerne med sin velkendte fodboldattitude, kunne ikke helt redde Danmark. Hans søn, Kasper, der leverede heroisk i målet og reddede tre straffespark, gestikulerede efter hver redning med samme knyttede næve, som engang var kendetegnende for Peter Schmeichels mest ikoniske øjeblikke. Men det var i sidste ende Kroatien, der sejrede 3-2 i en dramatisk straffesparkskonkurrence og nu skal spille mod Rusland i en kamp om at komme i VM-semifinalen.

Svenske Aftonbladet bed også mærke i Peter Schmeichel på tilskuerpladserne.

- Luka Modric tog straffesparket - men Schmeichel reddede, hvorefter hans far, den legendariske Peter, råbte sin glæde ud på tribunerne. Glæden blev dog til sorg. I den efterfølgende ekstremt dramatiske straffesparkskonkurrence sejrede Kroatien.

Schmeichels præstation har også skabt opmærksomhed i Tyskland, hvor Kicker.de skriver om kampen, men det tyske fodboldmedie har også pæne ord at sige om den generelle danske indsats.

- Det tydede på, at det ville blive Schmeichels aften. Først reddede han et straffespark fra Luka Modric i forlænget tid og sikrede, at holdet kom i straffesparkskonkurrence. Derefter parerede han også det første forsøg fra kroaterne. Til sidst blev han dog alligevel ikke helten, selvom han sågar reddede også reddede det tredje spark.

-Skandinaverne forsvarede sig effektivt og holdt de fremragende kroatiske individualister i offensiven i skak.

Rejser man over på den anden side af Atlanterhavet, så er det også det danske landshold, der bliver fremhævet, da søndag blev dagen, hvor danskerne for alvor stemplede ind i VM-slutrunden, skriver amerikanske ESPN.

- Danmark mødte endelig op til VM-slutrunden. Der var ikke mange, der regnede med at Danmark kunne stå distancen, og endnu færre troede på, at Danmark kunne tvinge et af turneringens mest imponerende hold ud i straffesparkskonkurrence, men det var sjældent, at Åge Hareides hold så ud til at være næstbedst søndag aften.

- Masser af angrebslyst fra spillere som Yussuf Poulsen og heltemod fra Schmeichel viser, at Danmark har noget at bygge på fremadrettet på trods af, at det ikke skulle blive en kvartfinale i denne omgang.

Kroatien møder værtsnationen Rusland i kvartfinalen, og det opgør spilles lørdag klokken 20.00.

Facebook
Twitter