Hvad er Christian Eriksen værd? Beløbet kan blive astronomisk

Christian Eriksen er en af de mere eftertragtede fodboldspillere på markedet, men det er svært at finde en pris på fynboen.

Vi har samlet Christian Eriksens fakta før starten på VM-slutrunden.

Hvad kan man egentlig få for en milliard kroner? Der er måske lige råd til et nyt kampfly.

Men hvad så med en Christian Eriksen? Der kan det faktisk nok begynde at knibe. Prisen på den danske stjernespiller stryger til vejrs lige nu, som fyrværkeri gør det nytårsaften.

Rygterne er mange. Alene inden for de seneste uger er han blevet rygtet til storklubber som FC Barcelona, Real Madrid og Juventus, og selvom han selv har nok at se til med både landsholdet og sin nyfødte søn, så må det være svært ikke at blive smigret, når disse klubber bliver nævnt.

Christian Eriksen har dog fra start af i optakten op til VM afvist at snakke fremtid. Fokus er ifølge ham selv på VM og barn, og så er han i øvrigt rigtig glad for at være i London-klubben Tottenham.

Men det afholder ikke os fra at lege lidt med tanken om et muligt salg. Hvad ville Christian Eriksen egentlig være værd?

Det indeholder mange spekulationer og analyser, og derfor har vi snakket nærmere med et par af Danmarks førende internationale agenter for at komme lidt nærmere, hvad hans status er ude på markedet.

John Sivebæk og Bjarne Goldbæk er begge ikke bare tidligere landsholdsspillere. De er også fodboldagenter og har derfor en næse for markedet. Et marked, som har været eksplosivt på det seneste.

- I dagens marked kan man ikke rigtig tale om værdier, fordi beløbene bliver slået gang på gang. Vi snakker ofte om astronomiske beløb, siger John Sivebæk.

Det seneste år er der blevet kastet enorme beløb efter spillere som Neymar, Philippe Mbappé og Philippe Coutinho. De to førstnævnte var de første til at komme på den modsatte side af milliarden, men Coutinho røg for knap 900 millioner.

Til sammenligning skiftede Thomas Delaney i torsdags til en pris, som regnes til at være omkring 150 millioner kroner. Det er ikke engang nok til en plads i top 250 over de dyreste handler ifølge statistikkerne Transfermarkt.

Alene på den opdaterede top 10 liste for de dyreste fodboldspillere i verden er kun tre spillere, hvor handlen er gået igennem før 2016. Resten er sket inden for de sidste par år, og det er svært at se, at det ikke skal fortsætte.

- Det vil også blive astronomisk for Eriksen, hvis han bliver solgt. Han vil uden tvivl blive solgt for et rigtig stort beløb, siger John Sivebæk.

- Transfermarkedet er et stort puslespil, og det kan godt afhænge af, at andre spillere også skal skifte, men i sidste ende bliver det hele afgjort af ham selv, og hvad han har lyst til, forklarer Bjarne Goldbæk.

Mange forskellige priser

Der er ikke nogen officiel pris på den danske landsholdsprofil. Francesc Aguilar, der er redaktør på El Mundo Deportivo, siger i et indslag på Kanal 5, at Tottenham kræver over en milliard for danskeren.

- Det er svært at forstå, at vi er helt oppe og tale om så vanvittige beløb, men ja, hvorfor ikke? Umiddelbart ville jeg jo sige nej, men i den her verden tror jeg ikke, at der er nogle grænser. Hvis man vurderer, at han kan have en så afgørende betydning på et hold, så bliver der nok betalt derefter, forklarer John Sivebæk.

Prisen er dog ikke helt så høj, hvis man spørger CIES Football Observatory og Transfermarkt, som begge specialiserer sig i at analysere markedsværdierne. Men prisen er stadig høj.

Transfermarkt har sat et prisskilt på Eriksen omkring de 600 millioner kroner, som vil bringe ham tæt på top 10 på listen over de dyreste spillere solgt i verden, mens CIES Football Observatory har danskeren med en pris omkring 800 millioner kroner.

Sidstnævnte har placeret Eriksen som den 20. mest værdifulde spiller i verden foran en spiller som Cristiano Ronaldo.

- Der er mange, som kaster alle mulige rygter. Men med den udvikling, som han har haft, samt det høje niveau han viser uge efter uge i Tottenham, så vil det jo være naturligt, hvis han tog det næste skridt til en endnu større klub, siger Bjarne Goldbæk.

En god personlighed kan føre til noget

Den tidligere landsholdsspiller lægger meget vægt på Christian Eriksens personlighed. Goldbæk mener, at det befriende at se en spiller levere på et så højt niveau samtidig med, at fødder stadig er plantet solidt på jorden, og det gør ham attraktiv for næsten alle klubber.

-Der er måske nogle enkelte klubber som søger den excentriske spiller, fordi de mangler noget DNA på holdet, men jeg tror, at de fleste klubber bedømmer ham selvfølgelig på, hvad han leverer på banen, og så er det bare et plus, at han ikke tager sin personlighed for højt, forklarer Bjarne Goldbæk.

- Jeg synes virkelig, at han er utrolig sympatisk og stiller sig ikke over holdet på nogen måde. Og alligevel tager han ansvar på banen og styrer spillet. Det kan kun gøre ham attraktiv for mange af de bedste hold, forklarer han.

Der er også en bred enighed om hos både Bjarne Goldbæk og John Sivebæk, at Christian Eriksens stabilitet på banen gør ham attraktiv. Gode præstationer ugentlig i en af verdens stærkeste ligaer kan betyde, at danskeren er et ’sikkert’ køb, fordi man ved, hvad man får.

- Christian Eriksen har bevist, at han kan begå sig på den helt store scene, og han leverer faktisk på et højt niveau i langt de fleste kampe. Man lægger ikke så meget mærke til ham i det personlige udtryk, men hans spillemæssige egenskaber er der ikke nogen tvivl om, siger John Sivebæk.

VM kan øge værdien

Lørdag åbner Danmark VM op mod Peru. Kampen er på forhånd blevet udråbt til at være altafgørende for de danske chancer ved slutrunden, og øjnene hviler specielt meget på Christian Eriksen.

Det er nemlig ikke blot en mulighed for at føre Danmark til noget stort, men der er også en chance for at øge sin markedsværdi. Det så man senest i 2014, da James Rodriguez blev topscorer ved VM og førte Colombia helt til kvartfinalen.

Han blev derefter solgt til Real Madrid for godt 550 millioner kroner. Et markant højere beløb, end prisen på ham før slutrunden. Situationen er dog en anden for Christian Eriksen.

- James Rodriguez kom en lille smule ud af ingenting, og det mener jeg ikke, at Christian Eriksen gør. Han kommer som en profil fra Premier League. Det kan måske overbevise en klub endnu mere om, at det er det rigtige at gøre, siger Bjarne Goldbæk.

- Jeg tror, at de fleste, som kigger efter en spiller som Christian Eriksen, har set nok fra hans side, men det er klart, at hvis han brænder fuldstændig igennem til et VM, så kommer der også noget konkurrence ind i billedet. Flere klubber med interesse, og så vil prisen også stige samtidig, siger John Sivebæk

- En rigtig god slutrunde er altid godt for ens markedsværdi, men de fleste ved godt, hvad Christian Eriksen står for, så jeg ved ikke, hvor stor betydning det har i denne sammenhæng, forklarer han.

Det er jo altså også langt fra sikkert, at den danske 10’er ønsker at skifte klub. Tottenham har hørt med i den engelske top de senere år og deltaget i Champions League. Hvis den udvikling fortsætter, så er der ikke nogen grund til at skifte klub, mener Bjarne Goldbæk.

-Men hvis han fortsætter sin udvikling som nu, og Tottenham ikke udvikler sig, så bliver han i mine øjne for god til Tottenham, og så skal han gøre op med sig selv, om han vil tage skridtet til det højeste niveau, siger han.

Den præcise pris på Christian Eriksen er svær at fastslå, men man kan godt konkludere, at danskeren er helt oppe i toppen af de dyreste fodboldspillere i verden. Om det bliver 600 millioner, en milliard eller måske bare Tottenham, må tiden vise.

Facebook
Twitter