Hvem vinder Den Gyldne Bold? Fransk komet og kroatisk superstjerne kæmper om prisen

VM-finalen kan meget vel afgøre, hvem der kåres til tuneringens bedste spiller.

Kylian Mbappe og Luka Modric er favoritterne til titlen. (© (c) Scanpix)

Udover VM-trofæet skal der uddeles et andet eftertragtet trofæ, når VM-finalen er færdigspillet søndag aften.

Her bliver det nemlig offentliggjort, hvem der vinder Den Gyldne Bold, som gives til turneringens bedste spiller.

Hos bookmakerne er den franske teenagesensation Kylian Mbappe favorit, mens han forfølges af den kroatiske Real Madrid-stjerne Luka Modric.

Andre kandidater levnes ikke mange chancer, og det ser dermed ud til, at de to spillere skal afgøre det mellem sig, når de spiller VM-finale søndag.

Det er et panel af eksperter under det internationale fodboldforbund, FIFA, der afgør, hvem der vinder prisen.

Modric bør vinde

Hos bookmakerne er det altså Kylian Mbappe, der er favorit, men spørger man DR Sportens fodboldkommentatorer, bør det ende anderledes.

Se nogle af Mbappes bedste aktioner fra ottendedelsfinalen mod Argentina.

For Henrik Liniger er den unge franskmand med i opløbet, men prisen bør gå til Luka Modric.

- En ting er at være en sprudlende teenager på et helt exceptionelt stærkt hold. Noget andet er at løfte sit måske knap så stærke hold hele vejen til finalen. Jeg synes, at Modric har været et forbillede. Ikke kun på grund af sine individuelle præstationer, men også det han har givet til sit hold, siger Henrik Liniger.

Det samme mener Andreas Kraul.

- Som jeg har set turneringen, er der ikke tvivl i mit sind. Luka Modric har været VM-slutrundens bedste spiller. Kometen Mbappe har strålet klarere i enkelte situationer, men betydningen af Luka Modric hos Kroatien har til gengæld været lysår større, siger han.

Se Luka Modrics flotte langskudsscoring i kampen mod Argentina.

Han giver den lille kroat flotte ord med på vejen.

- Den måde, han har løftet sine holdkammerater og givet dem ro og en fast spilstation i de sværeste situationer, er unik. En lille, stor leder med fantastiske evner. Og så kan han tage en bold ned som ingen anden på denne klode – nærmest med erotisk blidhed, siger Andreas Kraul.

Skal afgøres i finalen

Det er dog stadig helt åbent, hvem der løber med prisen, og der er derfor lagt op til en lille kamp i kampen, når Frankrig og Kroatien tørner ud i VM-finalen.

Præstationen i finalen kan nemlig meget vel afgøre, hvem der i sidste ende løber med titlen, mener Henrik Liniger.

- Det er ikke altid, at dem, der står som turneringens største profiler, er i finalen, men nu er de der og står over for hinanden, og det bliver spændende at se, siger han.

Der uddeles også en bold af sølv og en af bronze til de næstbedste spillere, mens en række andre priser også skal uddeles. Det handler om den bedste målmand, den bedste unge spiller, turneringens topscorer samt turneringens fair play-hold.

VM-finalen starter klokken 17 og kan ses på DR 1 med optakt fra klokken 15.30.

Facebook
Twitter