Iltre italienere ville ikke lukke landsholdsspiller og familien ud af stadion

Jens Stryger Larsens spiller i den italienske klub, der tabte 11 kampe i træk og kun lige akkurat overlevede i Serie A.

Jens Stryger Larsen har spillet én sæson for Udinese, og han har nået at optræde for holdet i 30 kampe. (Foto:Action Images via Reuters/Andrew Couldridge) (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

At italienere har temperament til overflod er en fortærsket kliché, der dog viste at have noget på sig en forårsdag i byen Udine.

Den norditalienske bys fodboldhold, Udinese – der i 90’erne og 00’erne var en danskermagnet med spillere som Martin Jørgensen, Thomas Helveg og Morten Bisgaard for bare at nævne nogle af dem – kollapsede fuldstændig, da anden halvdel af årets sæson i den bedste italienske fodboldrække skulle køres i mål.

Efter en af holdets mange nederlag blev det for meget for hjemmeholdets fans. De barrikaderede udgangen til stadion, og spillerne – heriblandt den danske landsholdsspiller og deres koner og børn kunne ikke forlade omklædningsrummet.

- Der kom et punkt, hvor nok var nok, og det fik vi at mærke efter én kamp, hvor vi ikke kunne komme ud af stadion, siger Jens Stryger Larsen.

Historien minder om en af de mest dramatiske i dansk fodbold-folklore.

I 1993 måtte den yngste Laudrup-bror, Brian, forlade Fiorentinas stadion, Stadio Artemio Franchi, i bagagerummet i sin fars bil. Klubben var netop rykket ned i Serie B, og klubbens fans lod spillerne mærke deres frustration og ventede i arrigskab på dem uden for stadion.

Men det lykkedes altså Brian Laudrup at slippe forbi i al ubemærkethed.

Frustreret

Men tilbage til Udinese. Fra en placering midt i tabellen, hvorfra holdet kunne snuse til europæisk fodbold, dumpede holdet som en sten ned i tabellen med 11 nederlag i træk.

- Man bliver totalt frustreret, over at tingene ikke spiller, som man vil. Men det er en del af fodbolden, og mange gange syntes jeg ikke, det var fortjent, at vi tabte.

Udinese endte med at overleve i Serie A, hvor holdet sluttede som nummer 14 med fem point ned til nedrykninsstregen.

- Det var en meget speciel situation. Før vi røg ind i stimen, lå vi til at spille Europa League, så der var en del ups and downs, men vi endte heldigvis med at overleve.

I sidste ende mener den danske forsvarsspiller, at klubbens sportslige niveau blev afgørende.

- Det var hårdt. Det var en svær periode, som var svær at komme ud af, men vi har et godt hold, så jeg var hele tiden fortrøstningsfuld, siger Stryger Larsen.

Det var den danske backs første sæson i Udinese. Tidligere har han spillet i Brøndby og Austria Wien.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter