Indespærrede drenge fra Thailand inviteret til VM-finalen

De 12 fodbolddrenge, der mandag blev fundet i en oversvømmet grotte i Thailand, er blevet inviteret til VM-finalen af Fifa.

(Foto: Grafik: DR Sporten © Scanpix)

Selvom der er fuld gang i VM i Rusland, så er den tragiske situation i Thailand ikke gået arrangøren af Fifas opmærksomhed forbi. 12 thailandske fodbolddrenge og deres 25-årige træner har været fanget i en grotte siden den 23. juni.

Den 2. juli blev de alle fundet i live, og siden da har der været en større redningsaktion i gang for at få dem ud i live. Noget, der kan komme til at tage flere måneder.

Alligevel har det internationale fodboldforbund Fifa’s præsident, Gianni Infantino, inviteret drengene og deres træner til VM-finalen søndag den. 15 juli, i håbet om, at de er blevet reddet ud af Tham Luang-grotten i det thailandske Chiang Rai's Mae Sai-distrikt inden da.

- Vi har bekymret fuldt med i nyhederne om redningsoperationen for at finde de 12 unge fodboldspillere og deres træner i en oversvømmet grotte i det nordlige Thailand.

- Vi er nu meget lettede over at høre, at de blevet fundet af redningsholdet, skriver Fifa-præsidenten i et brev til det thailandske fodboldforbund.

Forbundet modtog i går brevet fra Gianni Infantino, som de fredag slog op på deres Facebook-side. Fifa har over for DR også bekræftet invitationen til det thailandske fodboldforbund.

Her kan du læse FIfas brev til det thailandske fodboldforbund. (Foto: FIFA © FIFA)

Heri skriver Gianni Infantino, at han og Fifa håber, deres brev kan være med til at give de 12 drenge og deres træner lidt ekstra mod til at klare den svære og usikre situation, de går igennem.

- På vegne af det internationale fodboldfællesskab vil jeg gerne udtrykke min dybeste sympati og støtte til spillerne og trænerens familie. Vi håber, de snart kan få lov til at omfavne deres kære igen.

Brevet afsluttes med, at Infantino håber at se drengene og fodboldtræneren til VM-finalen på Luzhnijki stadion i Moskva.

- Hvis de forhåbentlig bliver genforenet med deres familier i de kommende dage, og deres deres helbred tillader det, så vil Fifa med glæde tage imod dem som vores gæster til VM-finalen, skriver han.

Finalen ved VM i fodbold spilles søndag den 15. juli og sendes direkte på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk