Internationale medier saver Danmark-Frankrig: 'Den værste kamp ved VM'

Danmark spillede sig i går i VM's ottendedelsfinale, men det blev langt fra gjort med flot fodbold, mener flere medier.

Kampen mellem Frankrig og Danmark var fattig på spænding og målchancer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tirsdagens VM-kamp mellem Danmark og Frankrig får særdeles hårde ord med på vejen i de internationale medier, der kalder den søvndyssende, ufattelig ringe og den værste kamp ved VM.

Kampen var da også præget af et meget afklaret dansk mandskab, der med et enkelt point kunne sikre sig videre avancement ved VM for første gang siden 2002.

Samtidig var de franske modstandere ligeledes tilfredse med en uafgjort, der ville sikre dem førstepladsen i gruppen.

Kampen endte uden mål, og det får altså nu hårde ord med på vejen.

- Frankrig og Danmark har leveret en kamp uden at spille. Det er den værste kamp ved verdensmesterskabet og den første 0-0-kamp, som var foruroligende og respektløs, skriver franske L'Equipe.

Avisen giver desuden kampen én ud af seks stjerner og viser begrænset glæde over Frankrigs avancement.

- En absolut udrensning på trods af les blues' førsteplads, skriver avisen.

Tyske Bild henviser i en overskrift til den store franske roman Les Misérables.

- Tæt på miserabelt, skriver den og uddyber i teksten:

- Udgangspunktet var klart: Et point var nok, og de spillede begge uden risiko.

Se kampens højdepunkter her.

"Usmageligt"

Den store britiske avis The Guardian noterer, at tilskuerne buhede under og efter kampen, men bemærker alligevel, at Danmark lykkedes med sin plan.

- Danmark kommer ikke til at undskylde for sin rolle i denne søvndyssende aften. Det var mission fuldført, og de kan nu se fremad, skriver avisen.

Den tyske avis Süddeutsche Zeitung syntes heller ikke om kampen, men har alligevel ros til "de dygtige danskere", der spillede med "dystre lange bolde". Samtidig noterer avisen, at Frankrig er langt fra at være VM-favorit.

- Begge holds engagement var begrænset, men samlet set var danskerne tættere på en scoring, skriver avisen.

Franske Le Figaro skriver, at man efter kampen står tilbage med en følelse af skuffelse, da kampen var præget af ét mål: ikke at tabe.

- Usmageligt og uden indhold, skriver avisen.

BBC's ekspert Dion Dublin, der var på stadion til kampen, var også langt fra tilfreds med kampen.

- Den her kamp var ufattelig ringe. Som professionel fodboldspiller ville jeg ikke have den her på mit CV, sagde han ifølge the Daily Express.

Ris og ros til Hareide

BBC skriver, at landstræner Åge Hareides spillestil under VM har været kritiseret flere steder, og at det nok vil fortsætte.

- Danmark er i ottendedelsfinalen for første gang siden 2002, men den her kamp vil ikke lukke munden på kritikerne af Åge Hareide, skriver BBC.

I norske VG er der til gengæld ros til nordmanden fra avisens skribent, der mener, at danskerne er arrogante og har høje krav, når det handler om fodbold.

- Hareide overtog et dansk hold, som stod stille. Danmark trængte til hjælp, og de færreste kunne lide, at en nordmand skulle overtage holdet, og de har ikke været lette at begejstre siden.

- Men nu er det vel godt? En ottendedelsfinale er vel godt nok, selv for de krævende danskere? Det er slet ikke sikkert, skriver VG.

Med det uafgjorte resultat ender Danmark på fem point og på gruppens andenplads. Holdet skal derfor møde Kroatien i ottendedelsfinalen på søndag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter