Jon Dahl om angriberkampen: ’Jørgensen og Dolberg er begge fremragende'

Landsholdets assistent mener, at både Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg har været fremragende.

Nicolai Jørgensen (tv) og Kasper Dolberg (th) er to af de angribere, der kæmper om pladsen i det danske angreb. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

På lørdag spiller Danmark den første kamp ved VM i Rusland, når angriberen hedder Peru. På det seneste har Nicolai Jørgensen været førstevalg i angrebet, men Feyenoord-spilleren har nettet i rødt og hvidt i de seneste seks kampe.

Det bekymrer ikke Danmarks assistenttræner, Jon Dahl Tomasson, der roser Jørgensen indsatser på det seneste, men han hæfter sig også ved, at kamp om angrebspladsen er en positiv ting.

- Konkurrencen er som den skal være. Ikke kun på angrebspladserne, men generelt i truppen. Vores bænk er ualmindeligt stærk, og det skal den også være, for vi får brug for en masse spillere under slutrunden. Vi har også brug for spillere, der vil træne hårdt, og det er vigtigt for, at vi kan forbedre hinanden. Laver en angriber mål, kan tingene ske meget hurtigt, for selvtillid er utrolig vigtigt, siger Jon Dahl Tomasson til DR.

- Når man ikke scorer mål, er det aldrig sjovt. Men man har også en anden rolle som angriber, og hos os har angriberen også en rolle, hvor der skal genpresses meget. Det kræver meget energi, men det er den måde, vi gerne vil spille på. Vi siger alle sammen, at ’den skulle han da have scoret på’, men det er altså det sværeste i fodbold, siger Tomasson, der selv er en gammel målræv.

Dolberg og van Basten

Som bekendt blev Nicklas Bendtner fravalgt til slutrunden på grund en skade, og i stedet blev unge Kasper Dolberg taget med. 20-årige Dolberg får stor ros af træneren og en flot sammenligning med en hollandsk legende.

- Kasper har været skadet en stor del af sæsonen, men er gået ualmindeligt friskt til opgaven. Han har ikke en hel sæson undre bæltet, og det kan have sine fordele og ulemper. Så vidt jeg husker, havde Marco van Basten også engang en slutrunde, hvor han kom med og spillede en kæmpe rolle, selv om han havde været skadet, siger Tomasson.

- Han har været fremragende. Han er kommet ind og har gjort det fremragende. Nicolai har også gjort det godt. Det er jo dygtige spiller, vi har. Nicolai har leveret gode indsatser i de sidste mange kampe. Han har måske ikke scoret, men han spillede en god kamp mod Mexico, siger Jon Dahl Tomasson.

Svaret på, hvem der skal spille i Danmarks angreb, får vi lørdag, når Peru venter i den første kamp ved VM. Du se opgøret på TV 2 eller følge med i LIGA på P3 samt på dr.dk/vm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk