’Kæmpestort og en lettelse’: Landsholdet er lykkelig for VM-avancement

For første gang siden 2004 er det danske landshold gået videre fra gruppespillet i en slutrunde.

Simon Kjær og Kasper Schmeichel glæder sig over landsholdets avancement. (Foto: Antonio Calanni © Scanpix)

14 år har danskerne måttet vente på den forløsning, det er, at gå videre fra gruppespillet ved en slutrunde, men i dag skete det. Danmark spillede uafgjort med Frankrig i den sidste gruppekamp og er dermed klar til 1/8-finalen ved VM.

De danske landsholdsspillere er svært begejstrede for at være videre i turneringen.

- Det er kæmpestort. Inden VM blev der skrevet, at vi skulle videre, og det var også vores eget mål, men det var altså den bedste gruppe, når man ser på verdensranglisten, så det er en rigtig stor præstation, siger Simon Kjær og tilføjer:

- Det er en lettelse. Vi har bygget på hele vejen. Vi har ikke tabt i 18 kampe, og vi har været på en fantastisk rejse. Nu kan alt ske.

Professionelt job

Danmarks målmand, Kasper Schmeichel, er helt på linje med sin kaptajn, og han roser samtidig den danske defensiv for at holde Frankrig fra store chancer i kampen, der sluttede 0-0.

- Det er en super fed fornemmelse at gå videre. Vi skal ikke lukke mål ind og så forsøge at ramme kontraer – kontraerne ramte vi ikke, men det var et professionelt job.

Kasper Schmeichel og Danmark har kun inkasseret et enkelt mål ved VM-slutrunden, og målmanden er ikke overraskende meget tilfreds med præstationerne fra den danske defensiv ved VM.

- Vi holder dem fra det meste. Vi har stået defensivt sindssygt godt i hele turneringen.

Danmark spiller 1/8-finale på søndag kl. 20.00. Kampen kan ses på DR1, og meget tyder lige nu på, at landsholdet skal møde Kroatien. Om det ender sådan, kan du se i aften fra kl. 19.30, når DR sender kampene mellem Nigeria og Argentina, samt kampen mellem Island og Kroatien på henholdsvis DR1 og DR3.

Facebook
Twitter