KAMPEN PÅ 2 MIN Rusland fighter sensationel kvartfinaleplads hjem efter straffespark

Rusland og Spanien måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder efter 1-1 i ordinær spilletid. Her vandt Rusland.

Søndagens første ottendedelsfinale begyndte med en tidlig scoring, da Sergei Ignashevich tumlede rundt med den spanske anfører Sergio Ramos. Midt i nærkampen kom den russiske forsvarsspiller til at sende bolden i eget net.

Du kan se hele afgørelsen på straffespark her.

Herefter stod der Spanien på tingene, men ikke i forhold til skud på mål. Til gengæld blev bolden flyttet rigeligt fra side til side.

Når Rusland endelig lykkedes med at få bolden blev det til hurtige omstillinger, der dog ikke truede David de Gea i det spanske mål.

Men efter 41 minutter kom udligningen så alligevel, da Gerard Pique tog armen til hjælp i det spanske felt. Straffespark til hjemmeholdet.

Det udnyttede Artem Dzyuba på sikker vis, og så var russerne tilbage i kampen.

Russere under pres i forlænget

Anden halvleg var ikke en hæsblæsende en af slagsen, og der kom først lidt fart i tingene, da Spanien midtvejs satte Andrés Iniesta på banen.

Den rutinerede midtbanespiller havde flere gode aktioner, og var også tættest på at sende Spanien i kvartfinalen, da han med en halvflugter kort før tid pressede Igor Akinfeev ud i fuld længde.

Scoringer kom der dog ikke flere af i ordinær spilletid, og derfor måtte holdene ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid, hvor Spanien flere gange kom faretruende tæt på at afgøre opgøret. Men hver eneste afslutning blev enten blokeret eller reddet, og derfor måtte holdene ud i straffesparkskonkurrence.

Her var det Rusland, der var stærkest. Rusland scorede på alle sine forsøg, mens Koke og Iago Aspas misbrugte for Spanien.

Rusland er dermed i kvartfinalen, hvor værtsnationen skal møde vinderen af opgøret mellem Danmark og Kroatien.