KAMPEN PÅ 2 MIN Schmeichel lignede helten for Danmark i VM-exit

Danmark og Kroatien spillede 1-1 i ordinær tid. I straffesparkskonkurrencen var kroaterne skarpest, selv om Kasper Schmeichel reddede to.

Du kan se hele straffesparkskonkurrencen her.

Danmark fik en regulær drømmestart på ottendedelsfinalen mod Kroatien, da Mathias 'Zanka' Jørgensen i det første minut gjorde det til 1-0.

Jonas Knudsen, der fik sine første VM-minutter fra start, kastede et langt indkast bagerst i feltet, hvor Thomas Delaney fik bolden på jorden, inden 'Zanka' mellem venner og fjender fik sat bolden ind bag Danijel Subasic.

Glæden var dog en flygtig størrelse, for allerede to minutter senere lå bolden i nettet bag Kasper Schmeichel.

Henrik Dalsgaard var uheldig med en clearing, der ramte Andreas Christensen i hovedet, og returbolden landede hos Mario Mandzukic, der halvflugtede udligningen ind.

Schmeichel lignede helten

Danmark foretog i pausen en udskiftning, og ind for Andreas Christensen kom Lasse Schöne, og det gav Danmark en smule mere pondus fremadrettet.

Først var Martin Braithwaite tæt på, og det samme var indskiftede Nicolai Jørgensen efter 70 minutter.

Mod slutningen af kampen var det så Kroatiens tur til at teste nerverne hos de danske spillere, da Ivan Rakitic var tæt på, men det blev ved 1-1 i ordinær spilletid.

Danskerne virkede dog langt mere friske end Kroatien da de to gange 15 minutters forlænget spilletid blev fløjtet i gang, og det lykkedes at få etableret et tung pres på det kroatiske forsvar i de første minutter.

Med fem minutter tilbage opsnappede kroaterne en aflevering fra Michael Krohn-Dehli, og den udnyttede Luka Modric til at sende Rebic alene ned mod Kasper Schmeichel. Mathias 'Zanka' Jørgensen begik straffespark i samme moment.

Straffesparket fra Modric nappede Schmeichel dog, og derfor blev det ved 1-1.

I straffesparkskonkurrencen var Kroatien skarpest, selv om Kasper Schmeichel reddede yderligere to spark.

Christian Eriksen, Lasse Schøne og Nicolai Jørgensen brændte for Danmark, mens Simon Kjær scorede.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter