Kanonkasse sikrer Danmark sejren i sidste VM-test

Yussuf Poulsen åbnede ballet med et flot scoring, da Danmark slog Mexico 2-0.

Danmark vandt sikkert 2-0 på Brøndby Stadion. (Foto: Lars Møller)

Det danske fodboldlandshold fik her til aften en rigtig fin optakt til VM, da et ellers stærkt Mexico-hold blev slået sikkert med 2-0 på Brøndby Stadion.

Yussuf Poulsen og Christian Eriksen scorede målene, som begge blev sat ind i anden halvleg.

Især Yussuf Poulsens scoring til 1-0 var en sand perle, da han efter en god finte kom fri af sin modspiller og satte bolden flot ind i det lange hjørne.

Det var generelt et mere aggressivt og bedre spillende landshold end i den seneste testkamp mod Sverige.

Første halvleg bar dog stadig præg af at være en træningskamp, hvor spillerne ikke gik hundrede procent til den.

Danmark var dog bedst i starten og havde en håndfuld gode muligheder blandt andet til en energisk Thomas Delaney, der viste sig frem fra sin bedste side.

Aggressivt pres var effektivt

Danmark fik testet flere taktiske træk inden den første VM-kamp mod Peru lørdag i næste uge.

Landsholdet havde flere gange held med at få lagt et pres ved at sende en lang bold frem i højre side, hvor Yussuf Poulsen og Henrik Dalsgaard overmatchede deres direkte modstandere.

Farligst blev det dog, når danskerne overfaldt mexicanerne ved at presse højt på banen.

Flere gange gav det løse muligheder, og efter 27 minutter gav det en friløber.

Thomas Delaney stjal selv bolden og havde frit løb ned mod målmand Guillermo Ochoa. Delaney spejdede efter Nicolai Jørgensen på midten, men angriberen var så tæt markeret, at Delaney blev nødt til at prøve selv.

Den kommende Dortmund-spiller prøvede at lobbe bolden i mål, men forsøget blev pareret. Det var den bedste danske mulighed i første halvleg.

I den anden ende havde Mexico mest succes med at angribe i Danmarks højre forsvarsside, hvor Henrik Dalsgaard flere gange var et skridt efter dribleren Jesus Corona.

Farligere end et langskud i favnen på Kasper Schmeichel blev det ikke i de første 45 minutter.

Indskiftere gav god energi

Pione Sisto havde haft en vanskelig første halvleg med flere boldtab, og i pausen blev han skiftet ud til fordel for Martin Braithwaite, akkurat som det var tilfældet i Sverige i sidste uge.

Også Nicolai Jørgensen blev pillet ud i pausen, og i stedet fik 20-årige Kasper Dolberg muligheden for at spille sig tættere på en VM-startplads.

Dobbeltindskiftningen var ved at give bonus allerede efter fire minutter, da Braithwaite sendte bolden ind til Dolberg, som dirigerede den snert forbi mål.

Bortset fra det opløftende moment var begyndelsen af anden halvleg en træg omgang.

Ingen af holdene investerede kræfter nok i for alvor at gribe momentum, og i et forsøg på at live spillerne op iværksatte publikum en bølge, som både de danske tilskuere og de over 1300 mexicanske fans var med på.

Efter at have kørt fire-fem omgange rundt på stadion fik bølgen den ønskede effekt set med danske øjne i det 71. minut.

Højrekanten Yussuf Poulsen modtog bolden på hjørnet af feltet, og med et træk bag om støttebenet ind i banen satte han sin oppasser, før han kontrolleret drejede bolden i målhjørnet med sit ellers noget koldere venstre ben.

Eriksen på pletten

Drømmemålet blev fulgt op af endnu en dansk scoring tre minutter efter.

Henrik Dalsgaard tog hurtigt et langt indkast tæt på midterlinjen og sendte Christian Eriksen alene mod målmand Ochoa. Her var Eriksen iskold, da han scorede sit første landskampsmål i 2018.

Så var der åbnet for sluserne, og der var optræk til flere danske mål i de følgende minutter, men uden forløsning.

Mexico nåede at markere sig en enkelt gang i anden halvleg, da Javier Hernández, der er kendt som "Chicharito", ramte stolpen efter et indlæg i det 84. minut.

Mere blev det dog ikke til, og landsholdet kan dermed rejse til Rusland med en rigtig fin generalprøve i bagagen.

Det danske landshold rejser til Rusland på mandag.

FacebookTwitter