KARAKTERER Flere spillere i verdensklasse - stem selv her

Henrik Liniger har flotte karakterer til holdet, der havde fortjent en bedre skæbne.

Det var alt andet end fortjent at de danske spillere måtte gå slukøret fra banen, hvor de i 120 minutter havde domineret en af VM's bedste hold i store perioder af kampen.

DR Sportens Henrik Liniger kommenterede kampen og har følgende karakterer til de danske spillere.

Kasper Schmeichel: 12

Fabelagtig kamp af den danske keeper, der havde fortjent at blive matchvinder. Et reddet straffespark i forlængelsen og to i straffesparkskonkurrencen, det bør altså være nok til sejr. Fejlfri kamp.

Henrik Dalsgaard: 7

Havde voldsomme problemer i den første halve time, men fik arbejdet sig godt ind i kampen. Havde en god andel i at danskerne satte sig på kampen den sidste time.

Simon Kjær: 12

Bedste markspiller ved VM og endnu en flot kamp af anføreren. Gik forrest, når kroaterne blev farlige og var den sikreste danske straffesparksskytte. Flot VM.

Mathias Jørgensen: 10

Fik en drømmestart med målet efter 53 sekunder. Og fik endnu en hovedrolle til sidst, hvor han fik "reddet" en sikker kroatisk scoring til et straffespark. Sikker kamp i forsvaret.

Jonas Knudsen: 7

Blev kørt helt over den første halve timer, hvor kroaterne løb forbi ham efter behag. Men den store overraskelse i Åge Hareides startopstilling lod sig ikke ryste, og fik spillet sig ind i kampen. De gode indkast sender ham op på et 7-tal.

Andreas Christensen: 4

Hans plads på den centrale midtbane var en succes mod Frankrig, men det samme kan ikke siges mod Kroatien. Han var ikke sikker nok på bolden og havde nok at gøre med at parere kroaternes angreb. Udskiftet i pausen.

Thomas Delaney: 10

Løb, løb og løb og fik i lange perioder fjernet Kroatiens store stjerne Luka Modric fra kampen. Var også med i et par gode danske opspil, indtil kræfterne slap op.

Christian Eriksen: 7

Det blev aldrig det store VM, vi håbede på fra Christian Eriksen. Kom frem til lidt mere i offensiven end i gruppespillet, men den helt rigtige afslutning kom aldrig. Og selvfølgelig trækker det ned at indlede straffesparkskonkurrencen med at brænde.

Martin Braithwaite: 7

Markerede det danske comeback med en god mulighed i første halvleg og arbejdede stenhårdt. Fin afslutning på en returbold i anden halvleg og alt i alt en fin kamp af Braithwaite.

Andreas Cornelius: 10

Flot indsats af det danske fyrtårn i angrebet. I den første halve time var han dén dansker, bolden kunne spilles op på, hvis forsvaret skulle have lidt luft. Og siden var han med til at skabe plads til andres afslutninger.

Yussuf Poulsen: 10

Forrygende anden halvleg af Poulsen som kørte rundt med den kroatiske back efter behag. Et godt VM af Poulsen, som næsten altid er med, når det bliver farligt i det danske angreb.

- indskiftere --

Lasse Schöne: 10

Schöne var lige præcis manden, som det danske spil havde brug for efter en hektisk første halvleg. Boldsikker, rolig og med et par gode afslutninger. Men desværre også med et brændt straffespark til sidst.

Nicolai Jørgensen: 4

Skulle ind og dominere over for et træt kroatisk forsvar, men kom slet ikke frem til noget. Tog ansvaret og fik det sidste spark i straffesparkskonkurrencen, men kunne ikke løfte det, da det gjaldt.

Michael Krohn-Dehli: 7

Ikke den nemmeste gang for Krohn-Dehli at komme ind i, men udfyldte sin rolle fint, selv om han fejlede i den situation, der gav kroatisk straffespark. Til gengæld scorede han selv i straffesparkskonkurrencen.

Pione Sisto: UB

Fik det sidste kvarter af den forlængede spilletid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk