Kongeskud og målfest: Masser af underholdning i VM's bronzekampe

VM's bronzekampe bliver tit en spændende og målrig affære. Vi har samlet fire af de bedste fra nyere tid.

(Foto: Ritzau/Scanpix)

Det burde måske være en halvtam affære. To hold, som lige akkurat ikke har nået finalen, mødes for at dyste om et sæt kobberlegerede medaljer.

Men i nyere tid har bronzekampene ofte været livlige og målrige opgør.

Om Belgien og England har tænkt sig at diske op med stor underholdning og sprudlende fodbold, må tiden vise, men mens du venter, kan du nyde højdepunkterne fra fire stærke bronzekampe herunder.

Uruguay-Tyskland - 2010 - Resultat: 2-3

Mange af de to nationers nuværende profiler var også med i opgøret i 2010.

Spillere som Louis Suaréz, Edinson Cavani, Diego Godin, Mesut Özil, Thomas Müller og Toni Kroos satte deres præg på bronzekampen.

De to sydamerikanske angrebsesser Cavani og Diego Forlan scorede Uruguays mål, mens Müller, Marcell Jansen og Sami Khedira sørgede for en tysk sejr.

Tyskland-Portugal - 2006 - Resultat: 3-1

Også i 2006 var Tyskland at finde i VM's bronzekamp.

Med erfarne folk som Oliver Kahn i kassen og Miroslav Klose på toppen skulle tyskerne dyste mod Portugal.

Her var en ung Cristiano Ronaldo med som VM-debutant. Han var ved at blive kørt i stilling som arvtager efter Louis Figo.

Kampen endte med en tysk 3-1-sejr på et par langskudsdrøn af Bastian Schweinsteiger og et portugisisk selvmål af Petit. Nuno Gomes reducerede for Portugal.

Holland-Kroatien - 1998 - Resultat: 1-2

Årets overraskende finalister fra Kroatien havde deres hidtidige største VM-øjeblik ved bronzekampen i 1998.

Efter at have tabt til de senere verdensmestre fra Frankrig i semifinalen skulle Davor Suker og co. revanchere sig mod Holland.

Og på mål af netop Suker og Robert Prosinečki blev hollænderne besejret. Boudewijn Zenden scorede for Holland.

Frankrig-Belgien - 1986 - Resultat: 4-2

Der måtte tages forlænget spilletid i brug, da bronzemedaljerne skulle uddeles i Mexico i 1986.

Selvom Belgien havde en fantastisk generation af spillere, var det alligevel en overraskelse, at Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Enzo Scifo og co. stod blandt turneringens sidste fire hold.

Og de måtte da også tage til takke med fjerdepladsen, da franskmændene vandt bronzekampen 4-2 efter forlænget spilletid.

Jean-Marc Ferreri, Jean-Pierre Papin, Bernard Genghini og Manuel Amoros stod for de franske scoringer, mens Ceulemans og Nico Claesen scorede for Belgien.

Bronzekampen kan følges i dag klokken 16.00 på P3, på dr.dk/vm og på TV2, mens finalen kan følges på DR1. Den spilles søndag klokken 17.00.

Facebook
Twitter