Kraul begræder VM-frasortering af Bjelland: ’Hans rolle var afsindig vigtig’

Andreas Bjelland nåede ikke at komme sig endeligt over en skade, og han kommer derfor ikke med landsholdet til VM i Rusland.

Simon Kjær, Andreas Bjelland og Andreas Christensen i VM kvalifikationskampen mellem Irland-Danmark på Aviva Stadion i Dublin, tirsdag den 14 nov. 2017. 16. oktober møder fodboldlandsholdet Østrig i en testkamp. Kampen afvikles midt i Nations League-gruppespil. Det skriver Ritzau, tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Mens de fleste nok har noteret sig, at Nicklas Bendtner ikke skal til VM i Rusland, er det en helt anden spiller, som DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, ser som det største tab for landsholdet.

Midterforsvarsspilleren Andreas Bjelland nåede ikke at komme sig nok over en skade i læggen, til at landstræner Åge Hareide turde tage Brentford-spilleren med til VM.

Og det til trods for, at 29-årige Bjelland har været et bundsolidt – og måske endda lidt overset – kort i det danske midterforsvar, hvor han ved siden af Simon Kjær har været en vigtig brik i Danmarks vej til VM i Rusland.

- I mine øjne må vi undvære en af vores vigtigste forsvarsspillere i Andreas Bjelland. Det er det værste tab for landsholdet. Der er mange, som undervurderer ham og hans betydning for holdet. Man kigger på Christian Eriksen, Simon Kjær og Kasper Schmeichel, men Andreas Bjelland har bare også været enormt vigtig.

- Han har nogle vigtige funktioner. Han har en meget stor ro, og han gør Simon Kjær markant bedre – det er en evne, han generelt har med de spillere, han har omkring sig, siger Andreas Kraul og tilføjer:

- Og så er hans rolle afsindig vigtig i det danske opspil. Han er som den eneste venstrebenet i det danske forsvar, og det betyder meget at have med – især når vi ikke har en venstrebenet venstre back. Ofte kan man se skabelonen i det danske spil, når Bjelland har bolden.

AC ligner bedste bud

I testkampen mod Sverige lørdag aften blev Andreas Christensen brugt i midterforsvaret ved siden af Simon Kjær, og det er også den unge Chelsea-spiller, som Andreas Kraul ser som det bedste bud på en ny makker til Kjær, mens Borussia Mönchengladbachs Jannik Vestergaard og Huddersfield Mathias ’Zanka’ Jørgensen må forventes at tage til takke med pladser på bænken.

- Man får en spiller, der igennem den sidste sæson har optrådt på den øverste scene. Det har Zanka og Jannik Vestergaard også, men der er bare et løft op til Andreas Christensen og Chelsea.

- Man kan være bange for, at han har virket en smule slidt. Han har været udskreget til at være det nye helt store til siden at få en masse kritik efter nogle fejl. Så måske er han lidt mentalt slidt, men på den anden side, så er det jo VM, det handler om, og han er jo stadig et kæmpe forsvarstalent.

Mangler jokeren Bendtner

Ligesom Andreas Bjelland har Nicklas Bendtner heller ikke formået at komme sig over en skade, og det har – med stor sandsynlighed – været den afgørende årsag til, at han ikke skal med til Rusland.

Men hvor Bjelland ville have været en sikker starter i den danske startopstilling, var Bendtner - ifølge Andreas Kraul – tiltænkt en jokerrolle.

- Det er vigtigt til en slutrunde at have spillere, der kan lave mål – og det lyder banalt –men det har Bendtner altså vist, at han kan. Når vi har haft de store kampe i Parken, så er det næsten lige meget, hvor utrænet han har været, så er han kommet ind og har leveret.

Nicklas Bendtner kommer ikke med til VM i Rusland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Han har den der helt sindssyge tro på sig selv, der gør, at hvis vi er bagud, så kan han blive sat ind, og så vil han smadre to mål ind, selvom der står det 82. minut på lystavlen. Så det havde været rigtig godt at have haft ham på bænken.

Vil ikke gentage VM 2010

Fællesnævneren for frasorteringen af Bendtner og Bjelland er naturligvis, at de begge har været småskadede, men ikke så alvorligt, at de ikke havde chancen for at komme sig i løbet af slutrunden.

At de alligevel er blevet fravalgt siger noget om, hvor højt landstræner Åge Hareide vægter at have en trup, der er fuldt funktionsdygtig.

Det har to positive effekter: For det første vil træningerne undervejs ved VM have væsentligt mere kvalitet. Og for det andet vil især mediernes fokus ikke være rettet mod de spillere, der måske og måske ikke når at blive klar til kampene ved VM – noget, som man blandt andet så til Danmarks sidste deltagelse ved VM i 2010, hvor det tog meget opmærksomhed, at nøglespillere som Jon Dahl Tomassen, Martin Jørgensen, Nicklas Bendtner og endnu flere humpede rundt med småskader.

- Det er ærgerligt, at det hold, der kvalificerede sig, ikke kan komme med til VM. Det bringer for mange minder tilbage til den seneste VM-slutrunde, hvor vi også snakkede meget om skader, og ikke så meget om muligheder.

- Og jeg tror også, det er derfor, at Hareide, belært af erfaringen, har cuttet de spillere, der ellers var mulighed for kunne blive klar i løbet af slutrunden. Det duer ikke at have op til tre spillere, der ville komme sådan lidt haltende ind i turneringen, siger Andreas Kraul.

Udover Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland er også Peter Ankersen og Mike Jensen blevet sorteret fra i dag.

Danmark spiller lørdag den sidste testkamp inden VM, når det gælder Mexico på Brøndby Stadion. Den første kamp ved VM for landsholdets vedkommende er den 16. juni mod Peru.