Krauls karakterbog: Kongemål og hovedbrud til Åge i nydeligt dansk farvel

DR Sportens Andreas Kraul uddeler fire 10-taller efter sejren på 2-0 over Mexico i VM-generalprøven. En enkelt dansk spiller dumper dog.

Danmark vandt fortjent 2-0 over Mexico. (© dr)

Der var flere gode præstationer, da et velspillende dansk landshold her til aften slog Mexico 2-0 i den sidste generalprøve inden VM i Rusland.

Yussuf Poulsen gjorde det til 1-0 med en fremragende scoring, mens den tilbagevendte Christan Eriksen lukkede kampen til 2-0.

Herunder vurderer DR Sportens Andreas Kraul de danske spillere.

Kasper Schmeichel - 7 Den danske målmand indledte med et par dårlige udspark, hvoraf et kostede en mexicansk mulighed, men ellers tog han sig sikkert af de trods alt få afslutninger på mål i første halvleg. Mere styr på sin igangsætninger efter pausen. Og endnu et clean sheet til samlingen – fire ud af fire i 2018.

Henrik Dalsgaard - 2 Sig navnet Jesus Corona til Henrik Dalsgaard i de kommende dage, og den danske back vil muligvis får nogle nervøse trækninger under øjnene. I hvert fald havde Dalsgaard store problemer med den letbenede mexicanske kantspiller. Fik mere styr på defensiven i anden halvleg, men Perus udsendte spioner har nok noteret flittigt.

Simon Kjær - 7 Anføreren indledte kampen med en tvivlsom clearing, men var ellers solid og stærk i nærkampene. Styrede sit midterforsvar og luftrummet i det danske felt med vanlig autoritet. Heller ingen mærkelige kramper i benene denne gang. Virker VM-klar.

Andreas Christensen - 7 Uden at gøre unødigt opmærksom på sig selv løste unge Andreas Christensen sine opgaver defensivt med stor omhyggelighed. Var også både rolig og modig med bolden i det fremadrettede spil flere gange, hvilket der nok skal blive brug for i Rusland.

Jens Stryger Larsen - 4 Defensivt var det en fornem præstation af Jens Stryger, der holdt først Giovanni Dos Santos og siden Jesus Corona godt væk fra den danske venstre forsvarsside. Et par dårlige clearinger med hovedet trækker dog ned, mens der stadigvæk også kommer meget lidt fremad fra den højrebenede venstre back.

Thomas Delaney - 7 Meget stærkt udtryk i begyndelsen af kampen fra den nyslåede Dortmund-spiller, som selv skabte en fin chance på ren energi og presspil. Missede dog selv den store mulighed, men virker skarp inden afrejsen til Rusland.

William Kvist - 7 Kvist har været til VM-eksamen i den seneste uges to testkampe – og har bestået. Måske ikke med ekstra udmærkelse, men der er lukket af for modstandernes omstillinger, og nullet er holdt i begge kampe. William Kvist ligner – uanset folkets holdning – en sikker starter mod Peru.

Christian Eriksen - 10 Den nybagte fars tilstedeværelse på banen var tiltrængt for den danske offensiv, og Eriksen viste både sin egen farlighed og sit blik for at sætte medspillerne i scene. Han var med i begge danske mål og havde selv yderligere et par nærgående forsøg. God sidste test af den danske stjerne.

Yussuf Poulsen - 10 Den danske kantspiller virkede fra start en anelse overgearet og var heldig med at slippe fra første halvleg uden en advarsel. Til gengæld skabte han også masser af ravage, og så blev aftenen selvfølgelig kronet med et regulært kongemål til 1-0 samt en præstation, der nok sikrer ham en startplads mod Peru uanset, hvilken tilstand Andreas Cornelius er i.

Nicolai Jørgensen - 2 Angriberen virkede meget opsat på at vise VM-formen fra start og headede i kampens tæt forbi det mexicanske mål. Derefter blev det imidlertid stadigvæk en anelse gråt fra angriberen, der måske skal frygte en anelse for sin startplads i forhold til unge Kasper Dolberg.

Pione Sisto - 00 Forhåbentlig var Pione Sisto mentalt fraværende til testkampen, for den første halvleg kommer man ikke på banen til et VM på. Kantspilleren var ukoncentreret, sløset og tog ekstremt mange dårlige beslutninger.

Indskiftede spillere:

Martin Braithwaite - 10 Kom ind som direkte afløser for Sisto og har i hvert fald givet Åge Hareide noget at spekulere over. Var målsøgende, oplagt, hurtig og chanceskabende. Det må være en reel overvejelse at starte med Braithwaite i stedet for Pione Sisto mod Peru om en uge.

Kasper Dolberg - 10 Også unge Dolberg kom ind med masser af appel og lovende takter fra 2. halvlegs start i stedet for Nicolai Jørgensen, hvilket gav mere fysisk styrke og en mere rendyrket angriberprofil. Dolberg var selv tæt på et par gange, men udmærkede sig især også med nogle skarpe førstegangsafleveringer, der skabte chancer til medspillerne.

Lukas Lerager - 7 Nydeligt indhop af den lidt oversete midtbanemand fra Bordeaux, der ligner førstereserven for Thomas Delaney på ’8’er positionen’. God energi og fysik.

Lasse Schöne - 7 Midtbanespilleren fra Ajax skal nok få sine spilleminutter ved VM, når Danmark skal optræde i en mere dominerende rolle. Kom ind i stedet for William Kvist med ro, teknik og omtanke.

Viktor Fischer - UB

Michael Krohn-Dehli - UB

Facebook
Twitter