Kroat ville ikke på banen - nu er han smidt hjem fra VM

Kroatiens Nikola Kalinic er blevet sendt hjem fra VM, efter at han ikke ville lade sig skifte ind mod Nigeria.

ARKIV Nikola Kalinic er blevet smidt hjem fra Kroatiens VM-lejr efter at have gået imod holdet. (Foto: Sergio perez © Scanpix)

Den kroatiske angriber Nikola Kalinic er færdig ved VM-slutrunden i fodbold i Rusland, efter at landstræner Zlatko Dalic har sendt ham hjem fra slutrunden.

Det bekræftede landstræneren mandag i forbindelse med det kroatiske holds træning.

Tidligere mandag kørte der historier i kroatiske medier om, at Nikola Kalinic ville blive sendt hjem, fordi han lørdag nægtede at lade sig skifte ind i Kroatiens 2-0-sejr over Nigeria ved VM. Angriberen skulle have undskyldt sig med en dårlig ryg.

Zlatko Dalic bekræfter ikke direkte, at hjemsendelsen skyldes arbejdsvægring fra angriberen, men samtidig gør landstræneren intet for at lægge låg på rygterne.

- I kampen mod Nigeria varmede Kalinic op og skulle have været sendt på banen i anden halvleg. Han sagde imidlertid, at han ikke var klar til at komme ind på grund af problemer med ryggen.

- Det samme skete i testkampen mod Brasilien i England (3. juni, red.) og også under træningen søndag.

- Jeg har stille og roligt accepteret det, og eftersom jeg har brug for, at mine spillere er klar, har jeg truffet denne beslutning, siger Zlatko Dalic ifølge nyhedsbureauet AFP.

Landstræneren afviste efterfølgende at besvare spørgsmål om Nikola Kalinic' hjemsendelse.

Kroatien kan ikke hente en erstatning ind for Nikola Kalinic og skal fortsætte turneringen med de øvrige 22 mand i truppen.

Kroaterne fører gruppe D med tre point efterfulgt af Argentina og Island med et point hver, mens Nigeria er sidst uden point.

Kroatien møder Argentina i næste kamp. Den spilles torsdag i byen Nizjnij Novgorod.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk