Landstræner Åge Hareide har udtaget Danmarks VM-bruttotrup

Landstræner for herrelandsholdet Åge Hareide har udtaget 35 spillere forud for VM i fodbold.

Fodboldlandstræner Åge Hareide har mandag udtaget en VM-bruttotrup på 35 spillere, der inkluderer alle de centrale spillere fra VM-kvalifikationen tilsat flere i landsholdssammenhæng mindre rutinerede spillere.

Profiler som Christian Eriksen, Simon Kjær og Thomas Delaney er med i bruttotruppen.

Pierre-Emile Højbjerg, der kun var med i begyndelsen af VM-kvalifikationen er også med, og det samme gælder Michael Krohn-Dehli, der ikke har spillet en landskamp under Åge Hareide.

Unge profiler

Der er også blevet plads til yngre profiler som Ajax-bomberen Kasper Dolberg, Cardiff-angriberen Kenneth Zohore, FC Københavns Robert Skov og U21-landsholdsanfører Mathias Jensen.

Senest 4. juni skal Hareide barbere truppen ned til de 23 spillere, som skal repræsentere Danmark i Rusland.

Landsholdet samles for alvor mandag 28. maj, men allerede 23.-25. maj vil der være en mindre træningssamling, hvor det dog ikke er alle spillere i VM-truppen, der deltager.

Siden følger to testkampe, inden Danmark rejser til Rusland. Først skal landsholdet en tur til Stockholm for at møde Sverige 2. juni.

9. juni har Danmark fordel af hjemmebane, når Brøndby Stadion huser VM-generalprøven mod Mexico.

Når landsholdet rejser til Rusland 11. juni, bliver det med en stor stab omkring landsholdet. Personerne er alt fra landstræner Åge Hareide til kokken Per Thøstesen og to personer fra Politiets Efterretningstjeneste.

Fem dage efter ankomsten til træningslejren i sortehavsbyen Anapa spiller Danmark sin første kamp ved VM. Det er mod Peru i byen Saransk, der ligger over 1000 kilometer fra den danske VM-lejr.

/ritzau/