Landstræner forventer tæt Australien-kamp: ’Det er 50-50’

Forsvarsspiller Andreas Christensen vil dog gerne påtage sig favoritværdigheden.

Åge Hareide forudser et tæt opgør mod Australien på torsdag. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Danmark åbnede lørdag VM med en 1-0-sejr over Peru. Det holdt dog hårdt for herrelandsholdet, der til tider var under et sandt bombardement fra sydamerikanerne. De tre point kom dog i hus, og nu venter Australien torsdag.

Australierne startede med et 2-1-nederlag til Frankrig, men kæmpede undervejs godt imod favoritterne i gruppe C, og set ud fra de to første opgør forventer landstræner Åge Hareide en tæt kamp mellem Danmark og Australien.

- Vi går selvfølgelig efter en sejr. Mod Peru fokuserede vi måske mere på at vinde end på, hvad vi lavede. Det skal vi prøve at bytte om på nu og fokusere mere på præstationen. Så kommer resultatet naturligt ud fra det. Baseret på sidste præstation, så er er det 50-50. Ingen af holdene er favoritter, siger Åge Hareide til DR.

På papiret vil mange nok mene, at Danmark er et bedre hold end Australien, og den danske sejr mod Peru bør give selvtillid til endnu en god præstation, mener forsvarsspiller Andreas Christensen. Han vil modsat landstræneren godt kalde Danmark favoritter.

- Vi vil gerne tage favoritværdigheden. Vi føler, at vi er gode nok til at slå Australien. De vil sikkert også mene, at de kan slå os, men vi har tanket god selvtillid, og at vi kan gå ud efter en sejr over Peru og føler, at vi kan spille endnu bedre, det giver os selvtillid, siger Andreas Christensen.

Stadig lidt med læggen

Det var ikke lutter glæde, da Danmark fik tre point mod Peru. William Kvist måtte udgå med, hvad der siden har vist sig at være en punkteret lunge og et brækket ribben. Han har derfor forladt den danske VM-lejr.

Senere i kampen måtte Andreas Christensen lade sig udskifte med smerter i læggen. Landstræneren har forleden meldt ham klar til kampen mod Australien, og Christensen også selv, at han kan blive klar trods fortsatte smerter i læggen.

- Den har det fint. Jeg håber på at træne fuldt ud i dag, og så må vi se, hvordan det er. Men det virker fint, og så er jeg forhåbentligt klar til Australien, siger Andreas Christensen.

- Jeg kan stadig mærke en lille smule, men det er vi opmærksomme på, og jeg får behandling hver dag. Men vi håber på, at den bliver klar, og det føles godt i dag, siger han.

Danmark og Australien spiller mod hinanden torsdag klokken 14.00. Du kan se kampen på TV 2, lytte med i LIGA på P3 eller følge opgøret på dr.dk/vm.

Facebook
Twitter