Landstrænere er ligeglade med Den Gyldne Støvle

Romelu Lukaku og Harry Kane er i direkte duel om topscorertitlen ved VM i fodbold, men ingen af spillernes trænere mener, at prisen kan bruges til noget.

(Foto: Grafik: DR Sporten © Scanpix)

Når Belgien og England lørdag går på banen for at spille om bronzemedaljerne ved VM i fodbold, så vil de fleste af spillerne nok i bund og grund ønske, at de i stedet var på en velfortjent ferie og restituerede forud for sæsonstart i deres klubber.

Men mens det bliver debatteret, om bronzekampen giver mening at spille, så er der højst sandsynligt to spillere på banen lørdag, som har andet gyldent metal end bronze at spille om.

”Den Gyldne Støvle”, som er prisen til turneringens topscorer, ser ud til at ende hos enten Englands Harry Kane eller Belgiens Romelu Lukaku.

Lukaku står noteret for fire scoringer, mens Kane inden kampen fører den dyst med seks scoringer, og begge spillere vil nok gerne have håneretten forud for sæsonstart i den engelske Premier League, hvor de er blandt favoritterne til at kæmpe om topscorer-titlen.

Men spørger man de to angriberes landstrænere, så er det ikke et plaster på såret efter de tabte semifinaler at komme hjem med Den Gyldne Støvle.

Roberto Martinez, der er landstræner for Belgien, har kun én ting i tankerne forud for lørdagens kamp, og det er VM-bronzemedaljerne.

- Vi kigger ikke på den individuelle pris, siger Martinez.

- Andre priser er mere interessante. At slutte som nummer tre ved VM vil være en bedrift, som vi vil vægte højere end næsten hvilken som helst pris.

Træneren fortæller, at Romelu Lukaku også selv sætter sin indsats for holdet over personlig hæder.

- Det viser han med sit spil. Der var en episode i kampen mod Japan, hvor de fleste andre angribere ville have afsluttet, men i stedet afleverede han bolden og lavede en af de bedste assists i hele turneringen, siger Martinez.

Hos den engelske landstræner Gareth Southgate er indstillingen den samme. Ingen er over holdet, men der er dog roser til hans topscorer, Harry Kane.

- Der har været nogle exceptionelle individuelle præstationer ved dette VM, og vi er stolte af, at Harry (Kane, red.) er topscorer, siger Southgate ifølge Reuters.

- Men når det er sagt, så er jeg ikke interesseret i individuelle priser. Fodbold handler om at vinde som et hold, og Kanes tanker har kun gået på, hvad han kan gøre for at hjælpe holdet til sejr.

Det franske landshold spiller søndag finale mod Kroatien, og både Kylian Mbappe og Antonio Griezmann står noteret for tre scoringer ved VM-slutrunden.

Bronzekampen kan følges lørdag klokken 16.00 på P3, på dr.dk og på TV2, mens finalen kan følges på DR 1, og den spilles klokken 17.00 søndag.

Facebook
Twitter