Landstræneren forsvarer sin anfører: Det handler om solidaritet

Åge Hareide mener, at Perus anfører Paolo Guerrero lyder som en meget uheldig fyr.

Åge Hareide forstår godt, at blandt andre Simon Kjær tager Perus anfører i forsvar. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Tidligere på ugen gik Simon Kjær sammen med anførerne fra Australien og Frankrig for at vise støtte til Perus anfører, Paolo Guerrero. Angriberne er blevet udelukket fra VM, da en dopingtest har fundet spor af kokain.

Men modstanderne i VM-gruppe C, inklusiv Danmark, tager Guerrero i forsvar. Simon Kjær, Hugo Lloris og Mile Jedinak mener, at Guerrero bør have lov til at føre sit hold til VM i Rusland. Danmarks landstræner Åge Hareide har også medlidenhed med peruvianeren.

- Jeg synes, det er svært. Hvis det stemmer, at han har drukket en kop te med kokain i, så er det en meget uheldig dreng. Det må man tage hensyn til. I Norge havde vi en sag med Therese Johaug (skiløber, red.), der smurte noget creme på sine læber, så man kan være rigtig uheldig. Der er mange ting, som udøvere skal passe på, siger Hareide til DR.

Det handler om solidaritet

Nordmanden har ikke noget problem med, at Simon Kjær blander sig i sagen om Guerrero, selvom dopingreglerne er klare på området. Det er meget forståeligt, at fodboldspillere sympatiserer med hinanden, mener Hareide.

- Spillerne respekterer reglerne om doping, ingen tvivl om det. Vores spillere stiller altid op for dopingkontrollører, men det har intet med det at gøre. Det handler om solidaritet og en mand, der er rigtig uheldig. Alle vores spillere ved, at loven skal følges, og sådan er det bare, siger Åge Hareide.

Danmark åbner VM i Rusland den 16. juni mod Peru. Derefter venter Australien den 21. juni, mens sidste gruppekamp spilles 26. juni mod Frankrig.

FacebookTwitter