Landstræneren retter kritik mod vraget Højbjerg

Danmarks landstræner mener, at Southampton-spilleren har haft attitudeproblemer hidtil på landsholdet. 

Pierre Emile Højbjerg har i en længere periode været forbigået på landsholdet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Pierre-Emile Højbjerg har ikke været inde i varmen hos Danmarks fodboldlandstræner, Åge Hareide, i cirka halvandet år.

Midtbanespilleren har efter en lang periode uden spilletid hos Southampton ganske vist erobret en plads på midtbanen hos Premier League-klubben, men den norske træner har ikke set hans vej alligevel.

I et interview med Jyllands-Posten åbner Åge Hareide op for nogle af sine tanker om Pierre-Emile Højbjerg. Og det er bestemt ikke lutter roser.

- Pierre-Emile Højbjerg fik sine egne tanker om, hvordan man gør tingene, og det var jeg ikke glad for, siger Åge Hareide.

Danmarks landstræner fortæller, at midtbanespillerens egenrådighed blandt andet handlede om, hvordan han rent taktisk skulle gribe sin rolle an i kampene.

Det er trænere sjældent glade for, heller ikke Åge Hareide, der slår fast, at spillere skal påtage sig den rolle, de bliver tildelt.

Nordmanden fortæller, at Pierre-Emile Højbjerg tydeligt viste sin utilfredshed, da han i sin hidtil seneste landskamp, 0-1 hjemme mod Montenegro i oktober 2016 i VM-kvalifikationen, blev skiftet ud efter 63 minutter.

Heller ikke det var Åge Hareide glad for, hvilket han fortalte Southampton-spilleren.

- Jeg spurgte ham, hvem han ville demonstrere for, og hvad han ville opnå med det? Er du utilfreds med din holdkammerat, som kommer på banen?

- Du kan være forbandet på mig, men du skal ikke vise det. Du kan sige det til mig indenfor, siger Åge Hareide til Jyllands-Posten.

Pierre-Emile Højbjerg debuterede for Danmark som 18-årig i 2014.

Han har foreløbig spillet 21 A-landskampe og scoret et enkelt mål.

/ritzau/

Facebook
Twitter