Messi jagter VM-trofæ: Vi skylder en titel

Lionel Messi ser dog ikke Argentina som blandt favoritterne til at vinde VM i fodbold.

Lionel Messi vil gerne vinde VM med Argentina. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Den altdominerende skikkelse på det argentinske fodboldlandshold, Lionel Messi, siger, at mandskabet skylder sig selv en stor titel, efter at det er glippet på målstregen flere gange de seneste år.

- Vi står i gæld til os selv. Ikke til folket. Vi giver altid alt. Vi har nået tre finaler. Vi har været tæt på, siger Messi til Fox Sports.

Argentina tabte i 2014 finalen ved VM til Tyskland 0-1 i overtiden. Ved de to efterfølgende Copa America-finaler har holdet tabt til Chile i to straffekonkurrencer.

- Vi ser altid VM som en stor mulighed. Især nu, fordi en vigtig generation vil rykke videre, og flere spillere vil blive skiftet ud, siger landsholdsanføreren før tirsdagens testkamp mod Spanien i Madrid.

Viceanfører Javier Mascherano har allerede meddelt, at han stopper på landsholdet efter VM i Rusland. Derudover vil flere af holdets største profiler have rundet 30 år ved den kommende slutrunde.

Ikke favorit

Lionel Messi fylder selv 31 år under slutrunden. Han har endnu ikke truffet en beslutning om sin fremtid på landsholdet, men vil være 35 år ved VM i Qatar i 2022.

- Det (VM i Rusland, red.) vil være en god mulighed. Argentina er altid en kandidat til titlen på grund af vores image og vores historie, siger Messi og tilføjer:

- Men i år er vi ikke favoritter. Spanien, Brasilien, Tyskland og Frankrig er foran os.

Argentina, der for nylig slog Italien 2-0 i en testkamp, skal møde Island, Kroatien og Nigeria i gruppe D ved VM.

Sidste gang, Argentina vandt VM-titlen, var i 1986, hvor Diego Maradona blev kåret som turneringens bedste spiller.

/ritzau/

Facebook
Twitter