Mesterlige Modric og suset fra Mbappé: Her er Kraul og Linigers endelige VM-dom

VM er slut, og det er tid til at gøre status. Hvad vil vi huske fra årets slutrunde?

(Foto: Ritzau/Scanpix)

Flere ugers massiv fodboldfest fik i går en ende, da Frankrig kunne løfte trofæet som ny verdensmester.

DR Sportens kommentatorer Andreas Kraul og Henrik Liniger har fulgt hele herligheden på tætteste hold, og de giver her deres bud på VM's højdepunkter og tager et kig i spåkuglen.

Hvordan vil VM 2018 blive husket?

Andreas Kraul: - Slutrunden i Rusland vil hovedsageligt blive husket for noget positivt. Mange flotte mål, uproblematisk afvikling med god stemning blandt de mange fans og en række små og store eventyrhistorier som Kroatiens vej mod finalen og Ruslands overraskende plads i kvartfinalen. Derudover vil vi huske det for at være første slutrunde med VAR, mens vi i Danmark nok også altid vil stille spørgsmålet: Hvad nu hvis…?

Henrik Liniger: - VM i Rusland vil blive husket for tre ting:

- Det blev det VM, hvor det sidste tiårs store stjerner, Ronaldo og Messi måtte abdicere. Uden at være ringvrag, men bare fordi deres kvalitet trods alt ikke længere er til at løfte et hold ene mand.

- Vi vil huske mange store holds tidlige exit, med Tyskland i spidsen

- Med udsigt til vinter-VM i Qatar, 48 hold og tre lande som værter i 2026 til VM 2018 blive husket som det sidste, klassiske VM med ét værtsland og 32 deltagere.

Hvad har været VM's højdepunkt?

Henrik Liniger: - Ottendedelsfinalen mellem Frankrig og Argentina var VM's mest underholdende kamp. Syv mål, det ene flottere end det andet, skiftende føringer og et tronskifte fra Messi til Mbappé. Stærkt forfulgt af kvartfinalen mellem Brasilien og Belgien, som fodboldmæssigt næsten var bedre, men måske manglede det sidste twist af drama. Og så vil jeg huske finalen med seks mål, selv om det ikke altid var en lige god kamp.

Andreas Kraul: - For mig personligt var det Kroatiens sejr over Rusland efter 2-2 og straffesparkskonkurrence i kvartfinalen på et fyldt stadion i Sochi. Så meget drama, omskiftelighed og stemning på samme aften, vil jeg aldrig glemme. Ellers blev der født et nyt begreb: Mbappé-suset. Den lyd, som går gennem stadion, når den franske komet modtager bolden et vilkårligt sted på banen.

Hvem løber med Ballon d’Or sidst på året?

Andreas Kraul: - Jeg synes Modric er svær at komme uden om. Vinder af Champions League med Real Madrid og fører som anfører lille Kroatien til nationens første VM-finale. I mine øjne var han det helt rigtige valg som slutrundens bedste spiller.

Henrik Liniger: - Med Champion League-sejr og et flot VM vil det være snyd, hvis ikke Modric tager det hele i år. Helt fortjent blev han allerede i går kåret som VMs bedste spiller

Hvem er nu favorit til at vinde VM EM i 2020?

Henrik Liniger: - Lige nu ligner Frankrig et hold, der også er svært at slå om to år. Belgien vil også spille med om det. Mens jeg tror at tyskerne venter til VM 2022.

Andreas Kraul: - Jamen, det er verdensmestrene. Frankrig har set utrolig solide ud, og Mbappé virker jo til at bevæge sig med lysets hastighed mod den absolutte stjernehimmel. Jeg vil dog ikke afskrive Belgien, som rent spillemæssigt var det klart næstbedste hold ved VM-slutrunden. Ja, og så sker der jo bare meget i fodboldens verden på to sæsoner.

Facebook
Twitter