Morten Bruun: 'Vi er måske det mest anonyme hold til VM'

Morten Bruun, fodboldekspert hos Eurosport, er ikke imponeret af Danmarks to indledende kampe.

Christian Eriksen og resten af landsholdet har på trods af fire point ikke imponeret, siger Morten Bruun.(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det har været pænt og ordentligt med pil ned.

Sådan siger Morten Bruun, fodboldekspert hos Eurosport, om Danmarks to kampe mod henholdsvis Peru og Australien.

Her kan du se et kort sammendrag af Danmarks kamp mod Australien.

For nok har Danmark skrabet fire point sammen, men det spillemæssige indtryk? Det kunne godt have været stærkere.

- Danmark har resultatmæssigt levet op til forventningerne, men spillemæssigt er det et nej. Danmark har slet ikke præsteret på det niveau, som de ramte hjemme mod Polen i efteråret og på udebane mod Irland i play-off kampene. Det har været pænt og ordentligt med pil ned, siger Morten Bruun og tilføjer.

Grafik: Allan Strudahl, Sportsinnovation

- Det var en mærkelig oplevelse at være på stadion i torsdags efter Danmarks kamp mod Australien og se reaktionerne fra begge holds spillere. Alle gik rundt på banen og vidste ikke helt, hvor de skulle kigge hen. Danskerne, fordi det ikke var godt. Og australierne, fordi de følte, de skulle have vundet, siger Bruun.

Kendt som dem med VAR

Indtrykket, som det danske landshold har efterladt indtil videre i Rusland, er derfor heller ikke noget, der bliver diskuteret mange steder, lyder det fra Morten Bruun.

- Vi er ikke en ligegyldighed i VM-sammenhæng, men vi er måske de mest anonyme, og ret beset er vi lige nu mest kendt som dem, der har fået to VAR-domme mod os – og så endda gennem den samme spiller i Yussuf Poulsen, forklarer Morten Bruun

Grafik: Allan Strudahl, Sportsinnovation

- Man kan sige, at vi kører midt på vejen med 75 kilometer i timen gennem gruppespillet, siger Morten Bruun, der mener, at den danske defensiv og Kasper Schmeichel er den positive historie at tage med.

Derimod kniber det med at få de offensive spillere sat i scene.

- Det halter alvorligt, når vi er i boldbesiddelse mod et hold i balance. Jeg har ingen følelse af, at Danmark bliver farlige, når vi har bolden i sådan en situation. Christian Eriksen og Pione Sisto har ikke ramt noget højt niveau, også selv om vi har set smukke glimt fra Eriksen med assist og mål, forklarer Morten Bruun

- Men der er ikke nogen, der sidder tilbage med en fornemmelse af, at han har ejet en halvleg eller strålet, som vi havde håbet, lyder det fra ham.

Danmarks næste kamp er mod Frankrig, hvor et enkelt point vil sende Danmark videre fra gruppen. Kampen er tirsdag klokken 16, og den bliver vist på DR1. Man kan også lytte til den i LIGA på P3 eller følge den på dr.dk/vm.

FacebookTwitter