Over to millioner så Danmarks VM-exit: Mest sete program i fire år

- Det er utroligt flot, og vi er rigtig glade for at kunne samle danskerne på den måde, siger underdirektør i DR.

Udover de mange seere der så kampen hjemme i stuerne, så godt 10.000 fans ottendedelsfinalen på havnen i Aarhus. (© DR Sporten)

Danmarks rød-hvide VM-eventyr sluttede søndag aften efter en nervepirrende ottendedelsfinale mod Kroatien, der sendte landsholdet ud efter tre brændte spark i en tæt straffesparkskonkurrence.

Og det var en nedtur som rigtig mange danskere så.

I gennemsnit blev ottendedelsfinalen nemlig set af 2,1 millioner seere på DR1 og det toppede, da over 2,3 millioner så med i de skæbnesvangre minutter i straffesparkskonkurrencen, hvor Ivan Rakitic på det sidste spark slukkede det danske håb om en kvartfinale.

- Det er utroligt flot, og vi er rigtig glade for at kunne samle danskerne på den måde. Jeg er rigtig stolt af vores samlede præstation på tværs af platforme – både radio, net og tv - og at det så kulminerer på den måde, synes jeg bare er rigtig flot, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør og ansvarlig for sporten i DR.

De over to millioner seere gør Danmarks ottendedelsfinale til det mest sete tv-program i fire år – kun overgået af Eurovision og EM-håndbold i 2014.

- Det siger, at når der er noget, som er tilpas stort, så interesserer det rigtig mange mennesker, og det synes jeg, er glædeligt, fordi det giver os noget at samles om på tværs af hele nationen, siger Anders Kern Boye.

- Jeg håber fodboldfesten fortsætter, også selvom Danmark er ude, for der er massere af gode kampene endnu.

Når der om to uger spilles VM-finale på Luzhniki stadion i Moskva, vises kampen også på DR1, men selvom det er en af absolut største sportsbegivenheder på kloden, så regner underdirektøren i DR ikke med det kan slå seertallene til Danmark sidste kamp ved VM 2018.

- Jeg skal være ærlig og sige, at det ville overraske mig gevaldigt. Der kan Danmark noget som selv ikke en VM-finale kan.

Udover seerne på DR1, så streamede 150.00 opgøret på DRTV, mens 166.000 hørte det i radioen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk